,

Λαμία: 15η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση, «Το Καράβι της Τέχνης»

«Το Καράβι της Τέχνης» από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας

17 Ιουνίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στις 23 & 24/6/2022 θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Λαμίας στη γραφική πλ. Αλέκου Κοντόπουλου (καράβι), η 15η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση του ΣΚΕΤΚΕ.

Μια έκθεση θεσμός, στην οποία συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες μέλη του Συλλόγου.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η εξοικείωση του κοινού με την Τέχνη, η γνωριμία με τους ίδιους τους καλλιτέχνες και το έργο τους και κυρίως η επαφή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, τις τεχνικές, τα υλικά, τα χρώματα, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία, τη σκέψη και τη δημιουργική τους έκφραση.

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορεί κανείς να συναντήσει αυτό το διήμερο ξεκινώντας με έναν χαλαρό περίπατο ή μια απολαυστική περιήγηση στο κέντρο της Λαμίας!

Με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, και την επιμέλεια καλλιτεχνών, η πλατεία «Αλέκου Κοντόπουλου» θα διαμορφωθεί σε ένα πανέμορφο σκηνικό έτοιμο να σκορπίσει χαρά και αισιοδοξία στους επισκέπτες!

Η υπαίθρια έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 250 έργα 60 καλλιτεχνών, ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτών, κεραμικών, χειροποίητων κοσμημάτων και κατασκευών.

Παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν το διήμερο, όπως

  • ζωντανή μουσική για δυο βράδια
  • θεατρική παράσταση με αποσπάσματα έργου
  • Video art, animation
  • ζωντανή προβολή των δρώμενων σε όψη κτιρίου (είσοδος από πλ. Ελευθερίας)
  • “Τα πολλαπλά πρόσωπα της Τέχνης” ανοιχτή συζήτηση Performance με ιστορικό τέχνης, ψυχολόγο και συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δημιουργήσουν έργο επί τόπου,
  • η γνωριμία των παιδιών με τα μυστικά του ωκεανού,
  • παιδικές ομαδικές δράσεις με ζωγραφική, κόμικς, πηλό, κόσμημα.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων, Παρασκευή βράδυ, θα ακολουθήσει λαχειοφόρος έργων – προσφορές των καλλιτεχνών.

Η συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα του διημέρου είναι δωρεάν.

Η συνδιοργάνωση αυτή με τον Δήμο Λαμιέων αναδύει αισθήματα ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης, επισφραγίζοντας για άλλη μια φορά τη συνέχεια της μακρόχρονης και εξαιρετικής συνεργασίας με τον σύλλογο.

Ο ΣΚΕΤΚΕ ευχαριστεί επίσης όλους τους φίλους επιχειρηματίες που επιθυμούν να προσφέρουν με γενναιοδωρία την αγάπη τους στην Τέχνη και τον πολιτισμό!

Για την προώθηση και προβολή της εκδήλωσης, πάντα ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ τοπικά και πανελλαδικά!

Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε την αφθονία των συναισθημάτων που προσφέρει η τέχνη, να ταξιδέψουμε μαζί στην πιο απολαυστική, πολυμορφική και δημιουργική βόλτα της πόλης, να γίνουμε συνεπιβάτες στο καράβι της Τέχνης που θα αράξει φέτος στην πλατεία που φέρει το όνομα ενός σπουδαίου Καλλιτέχνη από τους πρωτοπόρους της αφαίρεσης στην Ελλάδα, του δικού μας Αλέκου Κοντόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024