Ο Χρ. Τριαντόπουλος για το North Evia-Samos Pass (video)

Tο πρόγραμμα ενίσχυσης των δύο περιοχών

30 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Όλοι γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που γνώρισε η Βόρεια Εύβοια λόγω της πυρκαγιάς» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, με αφορμή το άνοιγμα της ψηφιακής πλατφόρμας για τις επιδοτούμενες διακοπές σε Εύβοια και Σάμο σαν μέτρο στήριξης για τις δύο περιοχές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το πρόγραμμα διακοπών ο κ. Τριαντόπουλος κάλεσε τους πολίτες να μπουν στη σχετική πλατφόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα www.vouchers.gov.gr για να κάνουν τις διακοπές τους στις δύο πληγείσες περιοχές.

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και περίπου 32 χιλιάδες δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για τις δαπάνες τους στους δύο προορισμούς, ως κίνητρο για να τους επισκεφτούν.

«Για τον Ιούλιο θα εκδοθούν 8.000 κάρτες για τη Β. Εύβοια και 4.000 για τη Σάμο», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να μπουν στην σχετική πλατφόρμα.

Το North Evia  Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δαπάνες διαμονής, εστίασης, τοπικών μεταφορών ενώ για την αίτηση δεν τίθενται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Το ύψος της άυλης χρεωστικής κάρτας ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για τη Σάμο. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώνονται σε 100 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα. Η άυλη ψηφιακή κάρτα υλοποιείται κατά το πρότυπο των καρτών Freedom Pass και Fuel Pass.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024