Power pass: Έως πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα – Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Περιθώριο 2 ημερών για να κάνουν αίτηση στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass για τη λήψη του επιδόματος ύψους 18 έως 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν οι πολίτες. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα του Power Pass θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. H αίτηση γίνεται στο vouchers.gov.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα οι δικαιούχοι είναι να έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση. Πρόκειται για […]

27 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Περιθώριο 2 ημερών για να κάνουν αίτηση στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass για τη λήψη του επιδόματος ύψους 18 έως 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν οι πολίτες. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα του Power Pass θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. H αίτηση γίνεται στο vouchers.gov.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα οι δικαιούχοι είναι να έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση. Πρόκειται για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία και φορολογούμενους με λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί ο δικαιούχος να πιστωθεί η επιδότηση.

Είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet.

Επιβεβαίωση ή επικαιροποίηση στοιχείων για την κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Επίσης θα πρέπει:

  • Να διορθώσετε τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία σας
  • Να αναγράψετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN)
  • Να πιστοποιήσετε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσετε την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων και το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.

Βήματα διαδικασίας για μισθωμένη κατοικία παιδιού που σπουδάζει

Ο γονέας ή ο κηδεμόνας ακολουθεί τα παραπάνω βήματα αφού πρώτα έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • να συμπληρώσετε το IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού, που είστε συνδικαιούχος
  • να επιβεβαιώσετε την τράπεζα κατάθεσης

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία της αίτηση σας.

Μετά την εκκαθάριση της αίτησης μπορείτε να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που σας καταλογίστηκε.

Οι αιτήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σας.

Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024