Σπάσε τα Δεσμά: Εκδήλωση κατά των Ναρκωτικών στο Κέντρο Απεξάρτησης Ελεώνα Θηβών

Πολύτιμα μαθήματα ζωής διδάσκουν οι θεραπευόμενοι στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων του Ελεώνα Θηβών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Σπάσε τα Δεσμά», σε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που νομίζουν ότι δεν έχουν την ψυχική δύναμη να απεξαρτηθούν, χωρίς να γνωρίζουν στην πραγματικότητα την αληθινή δύναμη που […]

27 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πολύτιμα μαθήματα ζωής διδάσκουν οι θεραπευόμενοι στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων του Ελεώνα Θηβών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Σπάσε τα Δεσμά», σε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που νομίζουν ότι δεν έχουν την ψυχική δύναμη να απεξαρτηθούν, χωρίς να γνωρίζουν στην πραγματικότητα την αληθινή δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, οι θεραπευόμενοι είχαν προετοιμάσει ένα θεατρικό δρώμενο και διάβασαν αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία. Στην εκδήλωση, τον Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου. «Κανείς δεν γεννιέται τοξικομανής ή φυλακόβιος. Η εξάρτηση από τις ουσίες ριζώνει προκειμένου να απαλύνει τραύματα, να επουλώσει πληγές.

Όπως ο ελέφαντας του τσίρκου στην ιστορία του Χόρχε Μπουκάι, που όλοι τον θεωρούμε παντοδύναμο αλλά ο ίδιος αδυνατεί να σπάσει τα δεσμά του, έτσι και οι εθισμένοι σε εξαρτησιογόνες ουσίες δεν τολμούν να σπάσουν τα δικά τους δεσμά ή φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν. Με την κατάλληλη βοήθεια και στήριξη, όλα είναι δυνατά, αρκεί να πιστέψουν στον ίδιο τους τον εαυτό. Κι εμείς ως κοινωνία οφείλουμε να τους δώσουμε τη δεύτερη ευκαιρία που ούτως ή άλλως δικαιούνται», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Παπασπύρου.

Ο αντιδήμαρχος συνεχάρη τον διευθυντή του Κέντρου, κ. Ιωάννη Τσάπαλη, αλλά και όλη την ομάδα υποστήριξης για τη βοήθεια και το πρόγραμμα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης των θεραπευομένων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων «ο Ονήσιμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024