Στη Γενική Συνέλευση του ΣΒΘΣΕ η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων ERGON SHOWGROUND του συγκροτήματος Τσαλαπάτα στον Βόλο, είχε την χαρά να φιλοξενήσει την ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το μονοθέσιο όχημά τους, η οποία μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει 8 μονοθέσια τύπου Formula. Τα […]

23 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων ERGON SHOWGROUND του συγκροτήματος Τσαλαπάτα στον Βόλο, είχε την χαρά να φιλοξενήσει την ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με το μονοθέσιο όχημά τους, η οποία μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει 8 μονοθέσια τύπου Formula.

Τα οχήματα αυτά έχουν διαγωνισθεί σε μεγάλους και έγκυρους διαγωνισμούς μηχανικών παγκοσμίως. Αυτό είναι το τελευταίο και πιο εξελιγμένο μοντέλο της Ομάδας, το οποίο θα διαγωνισθεί σε καλοκαιρινούς διαγωνισμούς στην Ιταλία, στην Τσεχία και στην Γερμανία.

Η Κένταυρος είναι μία ομάδα προπτυχιακών φοιτητών που ιδρύθηκε το 2009 από φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Απαριθμεί σήμερα 57 μέλη, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες και φοιτητές του Οικονομικού.

Η ομάδα από το 2009 έχει στόχο τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθέσιων τύπου Formula, και χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Ο Σύνδεσμος, υποστηρίζει το φιλόδοξο εγχείρημά τους, και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να το γνωρίσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024