Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Ζεμπίλης το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Εύβοια

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Εύβοια φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Θανάσης Ζεμπίλης. Με την αρ. πρωτ.:5909/20-6-2022 Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρει τα εξής: «Αρκετοί τομείς ΕΚΑΒ στην Εύβοια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Η Πολιτεία προσπάθησε να αντιμετωπίσει το […]

20 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Εύβοια φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Θανάσης Ζεμπίλης. Με την αρ. πρωτ.:5909/20-6-2022 Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρει τα εξής:

«Αρκετοί τομείς ΕΚΑΒ στην Εύβοια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Η Πολιτεία προσπάθησε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφενός με προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού και αφετέρου μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας. Παρόλα αυτά αναφορικά με την προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό δεν υπήρξε ενδιαφέρον κάλυψης από διασώστες, ενώ και η προσπάθεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν τελεσφόρησε, παρά το γεγονός ότι για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια δόθηκαν κίνητρα για μετακίνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Η περιοχή χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσει, καθώς τώρα υπηρετούν μόλις 3 άτομα στο Κ.Υ. Μαντουδίου. Ενώ, λοιπόν, ο δήμος έχει εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο στη Δάφνη, η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στη περιοχή κωλυσιεργεί, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των επικουρικών θέσεων διασωστών.

Ακόμη, ενίσχυσης και περαιτέρω στελέχωσης χρήζει και ο νεοσύστατος Τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου, όπως και οι Τομείς ΕΚΑΒ Ιστιαίας και Καρύστου.

Τα συγκεκριμένα κενά που υφίστανται και αναγκάζουν Τομείς ΕΚΑΒ στην Εύβοια να υπολειτουργούν θα καλυφθούν μόνο με προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού. Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια, η προκήρυξη πρέπει να περιλαμβάνει επιπλέον κίνητρα, δεδομένου ότι μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή του 2021 οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής είναι αυξημένες.

 

Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δρομολογηθεί προκήρυξη μονίμων θέσεων εργασίας για την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ στην Εύβοια;».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024