Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο ο γ.γ. του ΥΠΕΘΑ

Στις εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη μαρτυρική πόλη, παρέστη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Οικονόμου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, […]

10 Ιουνίου 2022

του/της Newsroom

Στις εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη μαρτυρική πόλη, παρέστη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Οικονόμου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ.κ. Γεώργιου. Στη συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στον προαύλιο χώρο του ιερου ναού και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι.

Στις τελετές παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Ιωάννης Σταθάς, ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.

Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 78 ετών από τη Σφαγή του Διστόμου παραβρέθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Το Δίστομο είναι μέρος της συλλογικής εθνικής μνήμης, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και σημείο μηδέν για την ανθρώπινη θηριωδία. Μπορεί να πέρασαν 78 χρόνια, αλλά οι ψυχές που χάθηκαν, θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για τον πόνο, τον σπαραγμό, αλλά και το μεγαλείο της ψυχής, την Αντίσταση, το πάθος για Λευτεριά», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και θύμισε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, που έγραψε «Εδώ πονά η σιωπή», στο «Επίγραμμα για το Δίστομο».

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι στο Δίστομο εκκρεμεί η δικαίωση, για επανόρθωση και αποκατάσταση για τα εγκλήματα που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς.

«Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και ένωσε τους Έλληνες έχει βάλει τη σφραγίδα του στην διεκδίκηση των επανορθώσεων. Γιατί η απόδοση δικαιοσύνης για το Δίστομο, είναι ταυτισμένη με την ιστορία μας, αλλά και με τον αγώνα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία» ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κίνηματος Αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024