Στο επίκεντρο και φέτος η Λαμία με το Service Park του EKO RALLY ACROPOLIS στην Πανελλήνια Έκθεση

Παρουσίαση EKO RALLY ACROPOLIS 2022

21 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιουνίου, η παρουσίαση του EKO RALLY ACROPOLIS 2022 από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 – 11 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ επίκεντρο του αγώνα θα είναι και φέτος η Λαμία, με το κεντρικό Service Park να είναι στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Στην εκδήλωση και εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων, παρέστη ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι,

Είναι γνωστό ότι την περσινή χρονιά, με  την άριστη καθοδήγηση της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη η χώρα μας επέστρεψε έπειτα από οχτώ χρόνια απουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και όλοι μαζί αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποσπώντας συγχαρητήρια από: Ομάδες, Κατασκευαστές, Στελέχη της FIA, WRC Promoters και Χορηγούς, ικανοποιώντας ασφαλώς και τις δεκάδες χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στα βουνά για να δουν από κοντά τη μεγάλη επιστροφή του εθνικού μας αγώνα.

Τη φετινή χρονιά, είμαι σίγουρος ότι χάρη στην άψογη συνεργασία όλων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμων, αλλά, επίσης, της τοπικής κοινωνίας και  εθελοντών, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το RALLY ACROPOLIS 2022, και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις στις χιλιάδες των φίλων που θα κατακλύσουν τις πασίγνωστες πια διαδρομές του αγώνα.

Ήδη από το τέλος της περσινής διοργάνωσης του EKO RALLY ACROPOLIS, προσμέναμε με ανυπομονησία τη φετινή.

Η επιτυχία, εξάλλου, της διοργάνωσης του 2021, άφησε σε όλους μας μία επίγευση χαράς, ικανοποίησης και υπερηφάνειας, μιας και η σκληρή δουλειά όλων όσοι συνέβαλαν στο εγχείρημα αυτό, οδήγησε στην προβολή της Ελλάδας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Δεν θα αναφερθώ στα πολλά και επιμέρους οφέλη που άφησε η διοργάνωση σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Άλλωστε, τα συμπεράσματα των ερευνών που διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και την Κάπα Research, απέδειξαν το θετικό αποτύπωμα που άφησε ο αγώνας, αναφορικά με τον τουρισμό, την οικονομία και την προβολή της χώρας μας παγκοσμίως.

Όμως, δεν εφησυχαζόμαστε.

Διότι, ακόμα και για τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, είναι σημαντικό να μην επαίρεται κανείς, αλλά να διέπεται από το αίσθημα της συνεχούς βελτίωσης, διορθώνοντας ατέλειες ώστε να προάγει ακόμα περισσότερες θετικές πτυχές της διοργάνωσης, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αυτό ακριβώς πράξαμε κι εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε από τη λήξη του αγώνα το 2021. Αναλογιστήκαμε πόσα μπορούν να βελτιωθούν και, ως Δήμος Λαμιέων, επανερχόμαστε δυναμικά, με ακόμα πιο οργανωμένο σχέδιο, για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή του Ράλι των Θεών στον τόπο μας, τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Άλλωστε, η εμπειρία της περσινής διοργάνωσης, η αποδοχή του κόσμου, η προσμονή της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και η αναγνώριση από ομάδες, κατασκευαστές, promoters και χορηγούς, απετέλεσαν βασικούς συμμάχους στην προετοιμασία μας για την εκ νέου φιλοξενία του Rally Acropolis 2022.

Η έγκαιρη προετοιμασία οδηγεί αναμφίλεκτα σε επιτυχή αποτελέσματα.

Θέλω να  ευχαριστήσω  τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και όλους τους υπεύθυνους για την απόφασή τους να επιλέξουν τη Λαμία, ως μια από τις πόλεις που και φέτος θα φιλοξενήσουν το Ράλι Ακρόπολις και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν για τη σημερινή εκδήλωση.

Για μας αυτή η διοργάνωση θα είναι μια πράξη πολιτισμού και η Λαμία δηλώνει έτοιμη για το Ράλι Ακρόπολις του 2022, με την υπόσχεση ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι καλύτερη από ποτέ.

Σας ευχαριστώ».

Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε ότι: “Το Ράλι Ακρόπολις πέρυσι άνοιξε τεράστιο παράθυρο προβολής των περιοχών που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας”.

Στα οφέλη που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό από την διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις στάθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, από το βήμα της ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα το βράδυ στο ΟΑΚΑ, για την παρουσίαση του αγώνα που προσελκύει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Όπως είπε ο κ. Φραγκάκης, το 2021 η Ελλάδα μέσω του αγώνα προβλήθηκε σε τουλάχιστον 180 χώρες και οι θετικές εντυπώσεις στα κοινωνικά δίκτυα έφτασαν τα 40 εκατομμύρια τις ημέρες που διήρκησε ο αγώνας.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης, το Ράλι Ακρόπολις άνοιξε τεράστιο παράθυρο προβολής των περιοχών που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας. Παράλληλα το ράλι Ακρόπολις υπήρξε βασικός πυλώνας διατήρησης του brand της χώρας πέρυσι, αφού εν μέσω πανδημίας τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε κάθε περίπτωση και φέτος ο ΕΟΤ θα συνδράμει αποφασιστικά στην ομαλή οργάνωση του αγώνα, ενώ η προβολή του θα περάσει και από τα 17 γραφεία του οργανισμού στο εξωτερικό ανέφερε ο κ. Φραγκάκης. Το Ράλι Ακρόπολις του 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 8 με 11 Σεπτεμβρίου, ενώ οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στο ΟΑΚΑ μια ειδική διαδρομή, σχεδιασμένη για να προσφέρει θέαμα στο κοινό που θα κατακλύσει το γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023