Θετικό, για την πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος της Αβάντων, το Συμβούλιο Κοινότητας Χαλκίδας

Στο Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Μεταξύ των θεμάτων, το Συμβούλιο, ομόφωνα, γνωμοδότησε θετικά για θέμα της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων, τμήματος της Λ. Χαϊνά και τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, κατά τη συζήτηση του οποίου, η Δήμαρχος έδωσε κάποιες διευκρινίσεις. […]

21 Ιουνίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Μεταξύ των θεμάτων, το Συμβούλιο, ομόφωνα, γνωμοδότησε θετικά για θέμα της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων, τμήματος της Λ. Χαϊνά και τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, κατά τη συζήτηση του οποίου, η Δήμαρχος έδωσε κάποιες διευκρινίσεις.

«Το έργο αφορά στη συνέχιση της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων μέχρι τα φανάρια στη Λεωφόρο Χαϊνά, δηλαδή πεζοδρομείται το υπόλοιπο τμήμα της οδού Αβάντων κι ένα τμήμα της Λεωφόρου Χαϊνά μέχρι την Κατσικογιάννη. Επιπλέον πεζοδρομείται η οδός Κωνσταντινίδου έως τη συμβολή της με την οδό Γκορτζή, στην είσοδο του 1ου Λυκείου. Για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, χρειάζεται να γίνει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης, καθώς οι συγκεκριμένοι οδοί δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι.» και σημείωσε, «Όπως γνωρίζετε η πεζοδρόμηση της Αβάντων, μέχρι σήμερα, έχει γίνει σε δύο έργα. Το πρώτο έργο ξεκίνησε στις 15/11/2013 και τελείωσε στις 13/11/2015 και περιλάμβανε το τμήμα της οδού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βύρωνος. Το δεύτερο τμήμα, που ξεκίνησε στις 8/5/2019 και τελείωσε στις 8/10/2020, περιλάμβανε το τμήμα από την οδό Βύρωνος έως την οδό Αποστόλη, καθώς και την οδό Αγγελάτου».

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τις υποδομές, τονίζοντας ότι «το έργο θα είναι ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία, θα χρησιμοποιηθούν ίδιες πλάκες, μαζί και πλάκες όδευσης τυφλών, για να υπάρχει ενότητα και συνέχεια με τα υπόλοιπα τμήματα».

Τέλος επισήμανε τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί, η οποία ξεκινάει από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας και καταλήγοντας σημείωσε «Ο στόχος μας είναι, μέχρι τέλος του έτους, να έχει ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία της τροποποίησης, ώστε μέσα στο 2023 να έχουμε τη δημοπράτηση του έργου. Ένα έργο που θα δώσει ουσιαστικά μια ενιαία εικόνα και λειτουργικότητα σε έναν από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024