Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. στηρίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 29 Ιουλίου

27 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κάνοντας την εξής ανακοίνωση:

Η σημερινή κυβέρνηση αφού προεκλογικά είχε δεσμευτεί για καλύτερες και καλά αμειβόμενες δουλειές, έπραξε ακριβώς το αντίθετο. ΑΠΕΛΥΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, και τους επαναπροσλαμβάνει με δίμηνες συμβάσεις σύγχρονου σκλαβοπάζαρου. Ούτε λόγος από την κυβέρνηση για τους εκατοντάδες εργαζόμενους των εργολάβων που μένουν οριστικά στο δρόμο.

Ακόμη και αν προχωρήσει η πώληση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν διασφαλίζεται από την κυβέρνηση καμία εργασιακή θέση. Αυτές οι πολιτικές δε θα περάσουν. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και θα είναι μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

Καταδικάζουμε την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων αιώνων,

Καταδικάζουμε τις μεθοδευμένες απολύσεις που αφήνουν 1.080 οικογένειες στο δρόμο,

Καταδικάζουμε τη μεθόδευση της υποβάθμισης και του μαρασμού του νομού Φθιώτιδας και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τις υποσχέσεις της και να διασφαλίσει τις εργασιακές θέσεις και σχέσεις όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους και πολίτες του νομού Φθιώτιδας, να δώσουν δυνατό παρόν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00π.μ. στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023