Ζεμπίλης: Από το ΕΚΑΒ διατέθηκε το νέο ασθενοφόρο στην Ιστιαία και όχι από δωρεά

«Το νέο ασθενοφόρο που διατέθηκε στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και όχι από δωρεά, όπως λανθασμένα αναγράφηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Προς άρση των όποιων παρεξηγήσεων, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρει τα εξής: Σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, στις 31 Μαΐου στην […]

11 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Το νέο ασθενοφόρο που διατέθηκε στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και όχι από δωρεά, όπως λανθασμένα αναγράφηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Προς άρση των όποιων παρεξηγήσεων, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρει τα εξής:

  1. Σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, στις 31 Μαΐου στην Αθήνα, του ζήτησα την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιστιαίας με ένα επιπλέον λειτουργικό ασθενοφόρο προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της περιοχής για το μεσοδιάστημα, δηλαδή μέχρι την παραλαβή καινούργιων ασθενοφόρων από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε και πράγματι το έκανε πράξη. Για το θέμα, ενημέρωσα μέσω του ράδιο Ιστιαία στην εκπομπή της 1ηςΙουνίου. Ακολούθως, στο Ρ/Ι και στην εκπομπή της 7ης Ιουλίου, αλλά και με Δελτίο Τύπου, ανακοίνωσα ότι το ασθενοφόρο παραχωρείται στην Ιστιαία από το ΕΚΑΒ μέχρι τις αρχές της εβδομάδας. Πράγματι, παραδόθηκε χθες Κυριακή. Για τα ανωτέρω ενημέρωνα διαρκώς τον συντονιστή του ΕΚΑΒ Ιστιαίας κ. Κομποθανάση.
  2. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο παραχωρήθηκε στην Ιστιαία από την διοίκηση του ΕΚΑΒ και όχι από το Ίδρυμα «Νιάρχος», όπως αρχικώς διατυπώθηκε, ούτε από την Ένωση Εφοπλιστών, όπως ακολούθως διορθώθηκε. Συγκεκριμένα, η Ένωση Εφοπλιστών παρέδωσε στις 29 Δεκεμβρίου του 2021 20 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ και 2 στην Ελληνική Αστυνομία. Συνεπώς, από την ανωτέρω ημερομηνία βρίσκεται στην αποκλειστική ιδιοκτησία του κεντρικού ΕΚΑΒ. (Άλλωστε, μια δωρεά δεν γίνεται προφορικά, αλλά προϋποθέτει έγγραφη διαδικασία).
  3. Μετά την παράδοση τους τα οχήματα αυτά τέθηκαν σε κυκλοφορία στην Αττική. Άρα, το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι ολοκαίνουργιο. Ωστόσο, δεν έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα, διότι για μεγάλο διάστημα ήταν ακινητοποιημένο για επισκευή, πριν παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ στην Ιστιαία.
  4. Ο διοικητής της 5ηςΥΠΕ ουδεμία σχέση έχει με την παραχώρηση του ασθενοφόρου στην Ιστιαία, καθώς το ΕΚΑΒ δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία του. Πρόκειται για αυτόνομο Ν.Π.Δ.Δ., που υπάγεται απευθείας στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Τις ανωτέρω διευκρινίσεις οφείλω προς τον κ. Παπαευσταθίου, αλλά και προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ιστιαίας, για την προσπάθεια που καταβάλουν, υπό αντίξοες συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024