Γιάννης Μπρατάκος: Αναλαμβάνει υφυπουργός με καθήκοντα γ.γ. του πρωθυπουργού

Η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή

30 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Παρασκευή αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο Γιάννης ΓΜπρατάκος, ο οποίος τελικά διορίζεται υφυπουργός στον πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται για τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού.

Υφυπουργός με αρμοδιότητες γενικού γραμματέα

Η ορκομωσία του κ. Μπρατάκου θα γίνει την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπρατάκος είχε ανακοινωθεί για τη διαδοχή του Γρηγόρη Δημητριάδη μετά την παραίτησή του τελευταίου από τη θέση του γενικού γραμματέα λόγω των υποκλοπών.

Μάλιστα προσωρινά είχε αναλάβει γενικός γραμματέας στις 10 Αυγούστου ο Στέλιος Κουτνατζής, και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, η προσωρινή ανάληψη καθηκόντων γενικού γραμματέα πρωθυπουργού από τον κ. Κουτνατζή είναι μια κίνηση που γίνεται για τυπικούς λόγους, μέχρι να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του κ. Μπρατάκου από το ΕΒΕΑ, καθώς η θέση δεν δύναται να παραμείνει κενή

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού. Η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023