Λαμία – ΑΕΚ 0-3: Ήττα για την γηπεδούχα ομάδα

Δύο γκολ σημείωσε ο Αραούχο και ένα ο Πινέδα

22 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η ΑΕΚ πέρασε με άνεση από τη Λαμία (0-3) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Superleague. Για την Ένωση δύο γκολ σημείωσε ο Αραούχο και ένα ο Πινέδα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 5ο λεπτό με τον Ντε Βινσέντι. Η ΑΕΚ απείλησε στο 17’ με τον Τσούμπερ και τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε νέα ευκαιρία με τον Αραούχο.

Η Λαμία είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να βρει χώρους. Στο 32’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Σλίβκα. Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση άνοιξε το σκορ. Μετά από λάθος της άμυνας της Λαμίας, οι παίκτες της ΑΕΚ κέρδισαν την μπάλα ο Πινέδα άλλαξε ωραία με τον Αραούχο και ο τελευταίος σκόραρε με πλασέ.

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ απείλησε ξανά αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πίεσε για το δεύτερο γκολ και το βρήκε με τον Αραούχο.

Στο 65’ ο Αργεντινός πίεσε τον Τζανετόπουλο, κέρδισε την μπάλα και πλάσαρε επιτυχημένα. Η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ στο 73ο λεπτό. Ο Βίντα έκανε ωραία προσπάθεια έστρωσε στον Πινέδα που σκόραρε με πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία στο 83΄αλλά το σουτ του Τσούκαλου «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024