Τελεφερίκ στο Χιονοδρομικό Καρπενησίου και αντιπλημμυρικά έργα στον Προυσό από την Περιφέρεια Στερεάς

"Δεν μετράμε τα έργα που κάνουμε. Μετράμε τα έργα που οφείλουμε και δουλεύουμε για να καλύψουμε αυτή την οφειλή στον τόπο που υπηρετούμε"

24 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, έργα που είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν στα όρια του Δήμου Καρπενησίου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας Άρη Τασιό και την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή.

Κατόπιν, ακολούθησε επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

  • Ολοκλήρωσε το πρώτο έργο αναβάθμισης μέσω του εκσυγχρονισμού των αναβατήρων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Εκτελεί ήδη το δεύτερο έργο της ανακατασκευής και του εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2,75 εκατ. ευρώ. Το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το βασικό τμήμα του πριν την έναρξη της σεζόν.
  • Ολοκληρώνει την μελέτη για το τρίτο έργο της τεχνητής χιόνωσης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί επίσης το έργο: «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Καρπενησίου. Προγραμματίζεται παράλληλα το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».

 Στο πλαίσιο της ολοήμερης επίσκεψης στον Δήμο Καρπενησίου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επέβλεψε ακόμη τα οδικά έργα στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας ως τα όρια της Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, τα οποία ολοκληρώνονται, όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Προυσού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επιβλέψαμε τα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα που ολοκληρώνονται στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας και του Προυσού αντίστοιχα, αλλά και τα έργα αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, τα οποία συνεχίζονται. Χρηματοδοτούμε παράλληλα το έργο της νέας οδικής σύνδεσης με το Χιονοδρομικό, ενώ προετοιμάζουμε την κατασκευή τελεφερίκ και άλλες παρεμβάσεις.

 Εμείς, όμως, δεν μετράμε τα έργα που κάνουμε. Μετράμε τα έργα που οφείλουμε και δουλεύουμε για να καλύψουμε αυτή την οφειλή στον τόπο που υπηρετούμε. Δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, ξεπερνώντας τις -γνωστές σε όλους- δυσκολίες της εποχής και να παραδώσουμε ακόμη περισσότερα ωφέλιμα έργα και δράσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024