,

Θερινός Κινηματογράφος «Σόνια»: Προβολή ταινιών μικρού μήκους για την έμφυλη βία

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

26 Αυγούστου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στη… Θήβα – Προβολή ταινιών μικρού μήκους για την έμφυλη βία», που είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2022  στις  21:00 μ.μ., στον θερινό κινηματογράφο «Σόνια».

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του και των δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας για την Έμφυλη Βία και την Ισότητα των Φύλων, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας(ΔΗΚΕΘ) και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα παρουσιάσουν στη Θήβα μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο τα θέματα της έμφυλης και της κοινωνικής βίας, καθώς και την εμπορευματοποίησή της από τα media.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Every Sunday» (24’) της Καίτης Παπαδήμα, «Fake news» (15’) του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Τhe Noir Project» (26’) του Γρηγόρη Βαρδαρινού, και «Testing Greta» (14’) της Αμπι Λούκας. Οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 16 ετών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ανέκαθεν παρουσίαζε ταινίες με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Πολλές από αυτές επικεντρώνονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο σύγχρονο κόσμο – κάποιες μάλιστα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα γραφής πάνω στο θέμα της γυναικείας κακοποίησης – αντανακλώντας ένα υπαρκτό πρόβλημα που τελευταία μοιάζει να διογκώνεται ακόμα περισσότερο.

Από τις 19:00 στον χώρο του κινηματογράφου θα λειτουργεί έκθεση έργων με θέμα την γυναίκα και την βία, εργαστήρι (από γυναίκες της Προσφυγικής Δομής Θήβας) ενώ θα υπάρχει ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση της βίας και το υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024