,

Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

1 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το ονομαστό κρασί της Άσκρης όχι μόνο ευφραίνει τις καρδιές των ανθρώπων, αλλά είναι η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή για πολλές οικογένειες αμπελουργών του χωριού της Βοιωτίας, καθώς αποτελεί «εξαγωγικό» προϊόν προς τους γύρω Νομούς- και όχι μόνο.

Η Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη ξεκίνησε το 2000 και καθιερώθηκε σε ετήσια βάση, αποτελώντας πλέον εκδήλωση-θεσμό, με σκοπό την προώθηση του προϊόντος και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου.

Ο Δήμος Αλιάρτου και ο Σύλλογος Γυναικών Άσκρης συνδιοργανώνουν την Γιορτή Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο της πλατείας της Άσκρης, στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου.

Δοκιμάζουμε εξαιρετικής ποιότητας τοπικό κρασί από τους οινοπαραγωγούς του τόπου και παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με κόπο και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού.

Ταξιδεύουμε μελωδικά με καταξιωμένους με καταξιωμένους καλλιτέχνες αναζητώντας παλαιότερες και σύγχρονες μορφές μουσικής έκφρασης. Ηεκδήλωση αυτή εκπέμπει το μήνυμα ότι η Γιορτή Κρασιού είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τον τόπο μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Με λαϊκή, ρεμπέτικη και δημοτική μουσική, ενώ το κρασί θα ρέει ΔΩΡΕΑΝ για όλους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024