Το φιλόδοξο πρότζεκτ, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία των εμβληματικών επενδύσεων εξαιρετικής σημασίας θα υλοποιηθεί στο δήμο Δομοκού στη Φθιώτιδα και προβλέπει την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 200 MW, αποτελούμενο από συστάδα επί μέρους πάρκων.

Στην ίδια εγκατάσταση θα ενταχθεί μονάδα αποθήκευσης ενέργειας σε συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 100MW και παραγωγής πράσινου υδρογόνου, με ηλεκτρολύτη 50 MW, δυναμικότητας 16 τόνων πράσινου υδρογόνου ημερησίως.

Η Hive Energy αποτελεί ένα υπερδραστήριο διεθνώς ενεργειακό φορέα που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια και έχει ήδη επενδύσει σε φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 GW περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ. Υπό ανάπτυξη είναι  ένα γιγαντιαίο χαρτοφυλάκιο 15 GW παγκοσμίως.

Η βρετανική εταιρεία έχει στην κατοχή της στην Ελλάδα έργα συνολικής ισχύος 500 MW στην αγορά των φωτοβολταϊκών. Επόμενος στόχος είναι η αιολική ενέργεια καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση ευκαιριών.

Ένας τομέας στον οποίο επενδύει επίσης συστηματικά η Hive Energy είναι το πράσινο υδρογόνο. Προ μηνών σε συνέδριο του Economist, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Giles Redpath είχε μιλήσει με πολύ εγκωμιαστικά λόγια για την Ελλάδα. Όπως είχε πει, η χώρα  μας είναι ιδανική για την παραγωγή υδρογόνου λόγω του ισχυρού επενδυτικού ρεύματος αφού διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hive Energy είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα χάρη στο πλούσιο ηλιακό και αιολικό δυναμικό της μπορεί να εξασφαλίσει την λειτουργία της εγκατάστασης όλο το 24ωρο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

H Hive Εnergy όπως είχε δηλώσει, έχει στόχο να αναπτύξει, παράλληλα με τις μεγάλες μονάδες πράσινου υδρογόνου και μικρότερες μονάδες που θα καλύπτουν τοπικές ανάγκες ώστε να αντιμετωπιστεί και το θέμα του κόστους μεταφοράς του πράσινου υδρογόνου.

Οι μονάδες αυτές στην Ελλάδα θα μπορούν να τροφοδοτήσουν το στόλο λεωφορείων και μελλοντικά το στόλο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Αυτό το στόχο φαίνεται πως θέλει να καλύψει με τη μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Επενδύσεις στο πράσινο υδρογόνο, αναπτύσσει εκτός από την Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Τουρκία στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική, κ.α. Στην διεθνή αγορά, η εταιρεία επιδιώκει να κατασκευάσει στη Νότια Αφρική τη μεγαλύτερη μονάδα πράσινης αμμωνίας στον κόσμο, σε μια επένδυση που φτάνει τα 4,6 δισ. ευρώ.

Το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται από μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ισχύος 15 GW που σχεδιάζονται στην αφρικανική χώρα και θα παράγει 780.000 τόνους πράσινης αμμωνίας το χρόνο. Ο G. Redpath θεωρεί πως η πράσινη αμμωνία, εκτός από την κάλυψη αναγκών στη γεωργία (παραγωγή λιπασμάτων), χημική βιομηχανία, κ.α. θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος για την ναυσιπλοΐα.