Λαμία: Σκύλος επιτέθηκε σε παιδάκι στην πλατεία Αγίου Αθανασίου

Είχε επιτεθεί και σε άλλο παιδάκι πριν μερικές μέρες...

28 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Αμέσως έσπευσαν να περιποιηθούν το τραύμα του παιδιού τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, ενώ το σκυλί συνέχιζε να βρίσκεται στο σημείο.

Είχε επιτεθεί και σε άλλο παιδάκι πριν μερικές μέρες 

Όπως τους περιέγραψε υπάλληλος του καταστήματος, πριν από μερικές ημέρες είχε επιτεθεί ξανά σε παιδί, εκείνο όμως την είχε γλυτώσει με ένα απλό δάγκωμα της μπλούζας και δεν είχε τραυματιστεί.

«Πρόκειται για δεσποζόμενο σκύλο που πρόσφατα εγκαταλείφθηκε», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός. «Είναι ημίαιμος Ελληνικός Ιχνηλάτης, ο οποίος φέρει τσιπ αλλά δεν είναι καταχωρισμένος στη βάση δεδομένων του Υπουργείου», εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο κτηνίατρος και γενικά όποιος του πέρασε το τσιπάκι δεν το δήλωσε».

Συχνό φαινόμενο

Είναι κάτι που το συναντάμε συχνά ειδικά σε κυνηγόσκυλα. Επιτέλους θα πρέπει να ακολουθηθεί η νομοθεσία. Ο κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει στη βάση δεδομένων και ο ιδιοκτήτης του να το δηλώσει ηλεκτρονικά στο Δήμο».

Σύμφωνα με τη μητέρα του 5χρονου παιδιού, πρόκειται να κινηθούν νομικά υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την περιπέτεια του παιδιού τους.

Ο μικρός, φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία του, ακολουθώντας τις ιατρικές συμβουλές που τους δόθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024