Πάνδημο “OXI” για τις ανεμογεννήτριες στη Δαύλεια

Πάνδημο ήταν το «ΟΧΙ» των κατοίκων της Δαύλειας στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στους πρόποδες του Παρνασσού, στη θέση Παρόρι-Καλογερικό, σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στην εγκατάσταση 12 ανεμογεννητριών ισχύος 74MW πλησίον του χωριού και μετά από αυτή την απόφαση μονόδρομο […]

30 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πάνδημο ήταν το «ΟΧΙ» των κατοίκων της Δαύλειας στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στους πρόποδες του Παρνασσού, στη θέση Παρόρι-Καλογερικό, σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στην εγκατάσταση 12 ανεμογεννητριών ισχύος 74MW πλησίον του χωριού και μετά από αυτή την απόφαση μονόδρομο αποτελεί για το Τοπικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων η αρνητική γνωμοδότηση για τη συγκεκριμένη επένδυση, που απλά θα επισφραγίσει με την απόφασή του τη λαϊκή βούληση.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Πούλου, Κοτσικώνας και Καραμάνης.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι έχουν κατατεθεί δύο ακόμη αιτήματα για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024