Σταϊκούρας: Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων σε επιδόματα-Επιδότηση 25 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης (live)

Την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων σε επιδόματα, αλλά και την επιδότηση 25 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Δείτε live Νωρίτερα, ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό πως το συνολικό κόστος των μέτρων στήριξης φέτος φτάνει μαζί με τα μέτρα […]

12 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων σε επιδόματα, αλλά και την επιδότηση 25 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Δείτε live

Νωρίτερα, ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό πως το συνολικό κόστος των μέτρων στήριξης φέτος φτάνει μαζί με τα μέτρα της ΔΕΘ στα 13,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% ειναι παρεμβάσεις στο ρεύμα. Το δημοσιονομικό κόστος αυτών των μέτρων, διευκρίνισε πως φτάνει στα 4,3 δισ. ευρώ και ότι εχουν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι ούτως ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι φέτος και το 2023.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 θα ανέρχονται στο 6%, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ διευρύνεται το εισοδηματικό κριτήριο από τα 600 στα 800 ευρώ. Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, με την αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου για άγαμο να αυξάνεται στα 16 χιλ. ευρώ από τα 14 χιλ. ευρώ, ενώ για έγγαμο ενισχύεται στα 24 χιλ. ευρώ από τα 20 χιλ. ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Παράλληλα, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία αναμένεται να είναι 0,25 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά λίτρο, με κόστος αθροιστικά 250 εκατ. ευρώ.

Σκυλακάκης: Στα 2,9 δισ. ευρώ ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 2,9 δισ. ευρώ και θα επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος, ενώ το ΑΕΠ θα αυξηθεί προς τα 205 δισ. ευρώ και το χρέος θα μειωθεί κάτω από τα επίπεδα του 2019 στο 180,7% του ΑΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024