Θήβα: 14ος ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα» (φωτογραφίες)

Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού για τον Δήμο Θηβαίων

19 Σεπτεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με δυναμικό «παρών» περίπου 300 αθλητών από τη Θήβα αλλά και όλη την Ελλάδα, αλλά και πλήθος κόσμου που τους υποδέχονταν με ένα ζεστό χειροκρότημα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους, ολοκληρώθηκε τη Κυριακή ο 14ος ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», ένα αθλητικό γεγονός σε συνδιοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας(ΔΟΘ) και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων(ΣΔΥΜ) Θήβας.

Άνδρες, γυναίκες, νέοι, ηλικιωμένοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συμμετέχοντας στις δύο διαδρομές που περιλαμβάνει ο «Δρόμος του Επαμεινώνδα»: Τον ημιμαραθώνιο 21,5 km από το Τρόπαιο της Μάχης των Λεύκτρων και τη διαδρομή 6,8 km από την πλατεία του Λουτουφίου.

Στην εκκίνηση από το Τρόπαιο των Λεύκτρων παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας(ΔΟΘ), κ. Σταμάτης Καλαμιώτης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεύκτρων, κ. Κωσταντίνος Ρόκας.

Οι δρομείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τρέχοντας στους… ρυθμούς samba reggae υπό τους ήχους των τυμπανιστών του συγκροτήματος BATALA, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού που έζησε ο Δήμος Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων βράβευσε τους πρώτους αθλητές που σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους. Οι απονομές των υπολοίπων επάθλων στους δρομείς που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους έγιναν από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Νίκο Κοβάνη, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργο Παπασπύρου, τον αντιδήμαρχο Πλαταιών, κ. Αλέξη Φίλη, τον πρόεδρο του ΔΟΘ, κ. Σταμάτη Καλαμιώτη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρη Παπαβασιλείου, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλία Τραμπάκουλο, τον αντιπρόεδρο του ΔΟΘ, κ. Βαγγέλη Ανδριανό, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων (ΣΔΥΜ) Θήβας, κ. Κώστα Λυμπερίου.

Για την επιτυχία του «Δρόμου του Επαμεινώνδα», καθοριστική ήταν η συμβολή των χορηγών, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους. Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους αφανείς ήρωες, τους εθελοντές, αλλά και τους διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Θήβας, που βρέθηκαν στο πλευρό των δρομέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024