1.562.675 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στην πεδιάδα Μόρνου

«Ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή»

5 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

«Η ένταξη προς χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας στην πεδιάδα του Μόρνου αποτελεί σημαντική εξέλιξη και συγχρόνως επιβράβευση των προσπαθειών του Δήμου Δωρίδος, που πέτυχαν το στόχο που είχε τεθεί με σωστό σχεδιασμό και την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών μας, καθώς και τη σημαντική αρωγή του Προέδρου του Τ.Ο.Ε.Β.  Μόρνου, κ. Κωνσταντίνου Κουτσόπουλου.

Τα έργα θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εξασφάλιση εύκολης, ταχύτερης και ασφαλούς προσπελασιμότητας των αγροτικών-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και των πολλών επιχειρήσεων της περιοχής (επιχειρήσεις καλλιεργειών, μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και μεγάλες μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων), βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους, με θετικές επιπτώσεις στο εισόδημα και τη δημιουργία  καλύτερου κλίματος επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η αποφόρτιση της κυκλοφορίας εντός των οικισμών».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης μετά την απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση, στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 – Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», δύο έργων συνολικού ποσού 1.562.675,82 ευρώ, τα οποία είναι:

Α) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας περιοχής νότιας Πεδιάδας Μόρνου, Δήμος Δωρίδος συνολικού ποσού 588.511,08 ευρώ

Β) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας βόρεια εγγειοβελτιωτικού έργου Πεδιάδας Μόρνου, Δήμου Δωρίδος συνολικού ποσού 974.164,74 ευρώ

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, με την ασφαλτόστρωση των υφιστάμενων χωμάτινων  κεντρικών δρόμων. Πρόκειται για εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στα νότια της πεδιάδας του Μόρνου, με κατεύθυνση από τις μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται Βόρεια-Ανατολικά έως Νότιο-Δυτικά στην περιοχή των αντλιοστασίων και του φάρου, μήκους 3.555μ, που τέμνεται από δέκα υφιστάμενες οδούς που οδηγούν σε καλλιέργειες και επιχειρήσεις. Επίσης πρόκειται για εργασίες στα βόρεια του εγγειοβελτιωτικού έργου της πεδιάδας, μήκους 6.250μ. που ενώνει υφιστάμενες ασφαλτοστρωμένες οδούς (την παραποτάμια οδό Μόρνου με την επαρχιακή οδό Μαλαμάτων-Μοναστηρακίου) και τέμνεται από δεκαπέντε υφιστάμενες οδούς που οδηγούν σε καλλιέργειες και επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024