Δεν λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας λόγω απουσίας γραμματέως!

Γ. Κοτρωνιάς: «Απαράδεκτο γεγονός η μη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας»

24 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Κλειστή σήμερα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τρεις ιατροδικαστές! Ο λόγος; Η απουσία της γραμματέως!

Με αφορμή αυτό το απίστευτο περιστατικό ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, μετά το νέο κρούσμα δυσλειτουργίας που παρουσιάσθηκε σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας και επειδή θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι με τρείς (3) πλέον ιατροδικαστές να μην γίνονται σήμερα νεκροψίες λόγω απουσίας γραμματέως, απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και εσείς προσωπικά φροντίσατε να στελεχώσετε την υπολειτουργούσα Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας με δύο νέους ιατροδικαστές, το πρόβλημα παραμένει !!!

     Σήμερα η Προϊσταμένη Ιατροδικαστής επικαλούμενη ασθένεια της γραμματέως έδωσε εντολή να μην γίνουν οι προγραμματισμένες και η έκτακτη νεκροψία ενός βρέφους 5 μηνών, την οποία παραπέμπει στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Πάτρας.

Παρά το γεγονός ότι, οι δύο νέοι ιατροδικαστές προσφέρθηκαν να εκτελέσουν τα χρέη της γραμματέως η Προϊσταμένη έδωσε εντολή να μην γίνουν οι νεκροψίες.

     Σας παρακαλώ δώστε άμεσα λύση γιατί η τοπική κοινωνία η οποία υφίσταται το αποτέλεσμα της αδιανόητης γραφειοκρατικής συμπεριφοράς είναι αναστατωμένη και είναι άδικο για όλους μας να δίνουμε λύση και να μην την εφαρμόζουν τα εντεταλμένα όργανα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024