Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στις εκδηλώσεις τιμής του Δήμου Λοκρών

Κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές σχολείων της Αταλάντης

27 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής για τους αγωνιστές της εποποιίας του 1940, και με έντονο το αίσθημα της εθνικής περηφάνιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων στην πλατεία της Αταλάντης από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑ.Λ., του Γυμνασίου, του 1ου και  του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου, του 2ου και του 3ου Νηπιαγωγείου Αταλάντης του Δήμου Λοκρών. Αντιπροσωπείες μαθητών αναφώνησαν ποιήματα για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Στην κατάθεση στεφάνων ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές επισήμανε την ανάγκη τα έπη των ηρωικών γενιών του Ελληνισμού να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση από τους νέους που είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Στην κατάθεση στεφάνων, σε συνέχεια πρόσκλησης του Δημάρχου, παραβρέθηκε ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής ο οποίος στη σύντομη, αλλά ουσιαστική αναφορά τους προς τους νέους, τόνισε την αναγνώριση που υπάρχει παγκόσμια για τον ηρωισμό των Ελλήνων και μίλησε στην καρδιά των μαθητών για την ανάγκη της συνέχισης της παράδοσης και των επιτευγμάτων των Ελλήνων από τη νέα γένια.

Την κατάθεση στεφάνων τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Παπανικολάου και κ. Έλενα Κυριάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου και κ. Βασίλης Καρατράντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ανέστης Κατσούλης, οι διευθυντές, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι μαθητές των σχολείων και πλήθος κόσμου.

Μετά την κατάθεση ο Δήμαρχος Λοκρών υποδέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Σμαραγδή στον οποίο και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για τον αιφνίδιο χαμό της συζύγου του, της αείμνηστης Ελένης Παπαδημητρίου Σμαραγδή, με καταγωγή από τις Λιβανάτες, η οποία υπήρξε παραγωγός των ταινιών του και αναφέρθηκε στην απόφαση της Κοινότητας Λιβανατών και του Δήμου Λοκρών να γίνει ονοματοδοσία δρόμου προς τιμήν της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024