,

Kινητοποίηση από τους φοιτητές της Λαμίας σήμερα στις 12.00

Έξω από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

20 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται εκδήλωση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Φυσικής με καλεσμένους εκπροσώπους τοπικών φορέων, οι φοιτητές θα κάνουν διαμαρτυρία!

Με καλεσμένους: τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον Αντιπρύτανη, τον Κοσμήτορα της σχολής και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, οι φοιτητές θα φωνάζουν για τα δικαιώματά τους.

Όπως δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους: “Μια εκδήλωση στην οποία θα γίνει μια τυπική παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του τμήματος και δεν θα ανοίγει βασικά ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές και μπαίνουν εμπόδιο στο να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και αξιοπρεπώς!”

Πιο συγκεκριμένα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες ενημερωθήκαμε για την εκδήλωση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Φυσικής (Πέμπτη 20/10 , 12:00 , βιβλιοθήκη) στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας (!!??), εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και ο Κοσμήτορας της σχολής.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία θα γίνει μια τυπική παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του τμήματος Φυσικής αλλά και των λειψών υπηρεσιών που παρέχει το Πανεπιστήμιο στους Φοιτητές.

Μια εκδήλωση δηλαδή που: θα παρουσιάζει τη βιτρίνα του τμήματος και του Πανεπιστημίου και όχι την πραγματικότητα. Φυσικά, σε μια τέτοια βιτρίνα δεν χωρούν αυτά που απασχολούν και προβληματίζουν όλους τους Φοιτητές της Λαμίας και που θα περίμεναν να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον σε μια τέτοια εκδήλωση.

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι: οι βιτρίνες είναι για τα μαγαζιά και εμείς το Πανεπιστήμιο μας μαγαζί με εμάς πελάτες, δεν θα επιτρέψουμε να το κάνει κανείς.

Θέλουμε να σημειώσουμε ακόμα το εξής: προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός πως την ίδια ώρα που κινητοποιούμαστε και ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ για βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές στην πόλη της Λαμίας (σίτιση, στέγαση, μεταφορές) δεν είδαμε απολύτως κανέναν τους να βγάζει άχνα, πόσο μάλλον να έρχεται να συναντήσει τους φοιτητές (!). 

Τόσο καιρό αδιαφορούν και μας αγνοούν επιδεικτικά, αντιμετωπίζοντας μας σαν “φοιτητές 2ης κατηγορίας”. Προκαλούν τη νοημοσύνη μας στήνοντας ένα τέτοιο σωστό θέατρο/σόου στις πλάτες μας, το γνωστό σε όλους μας δηλαδή πως τάχα όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε (!).

Δεν θα μείνουμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια!

Για αυτό το λόγο και σε συνέχεια της επιτυχημένης κινητοποίησης που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα στη λέσχη, κλιμακώνουμε τη δράση μας και προχωράμε και καλούμε όλους τους σοιμφοιτητές μας σε νέα κινητοποίηση τη Πέμπτη 20/10 και ώρα 12:00 έξω από τη βιβλιοθήκη. (πρ.ΤΕΙ)

  Διεκδικούμε:

ΔΩΡΕΑΝ σίτιση για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές ανεξαρτήτων οικονομικών κριτηρίων.

Να ανοίξει τώρα χώρος στο πρώην ΤΕΙ για να σιτίζει τους φοιτητές μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορές για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές. Να αναλάβει τα έξοδα της γραμμής 4|Άμπλιανη-Πανεπιστήμιο| ο δήμος και η περιφέρεια.

Άμεση παράδοση σχεδίου ανέγερσης φοιτητικών εστιών από εργολάβους και περιφέρεια στους φοιτητές με χρονοδιάγραμμα, χωρίς ΣΔΙΤ και κριτήρια.

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Έχουμε φωνή, είμαστε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε!

Αγώνας για σπουδές με αξιοπρέπεια και πτυχία με δικαιώματα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΘΕ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024