Ο κόσμος των οπτικών ινών στο Athens Science Festival 2022 με την υποστήριξη της COSMOTE

Τον κόσμο της τεχνολογίας και των οπτικών ινών καλεί τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν, το Athens Science Festival, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι. Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, από 21 έως 23 Οκτωβρίου, με Μεγάλο Χορηγό […]

21 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τον κόσμο της τεχνολογίας και των οπτικών ινών καλεί τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν, το Athens Science Festival, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι.

Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, από 21 έως 23 Οκτωβρίου, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE. Φέτος η «Αποθήκη» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε Fiber Lab by COSMOTE, έναν δημιουργικό χώρο εξερεύνησης και καινοτομίας.

Μέσα από διαδραστικά εκθέματα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν τόσο για την επιστήμη που κρύβεται πίσω από την λειτουργία της οπτικής ίνας, όσο και για τις καινοτομίες που φέρνει στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, τις πρωινές ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ, παιδιά ηλικίας 10-15 ετών θα μπορούν μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργαστήρια να συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία, δημιουργώντας το δικό τους περισκόπιο και εξερευνώντας τη σχέση τεχνολογίας και οπτικών ινών.

H επέκταση του δικτύου COSMOTE Fiber προχωρά δυναμικά, με τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς μέχρι το τέλος του 2027 η 100% οπτική ίνα, θα φτάνει στα 2/3 των γραμμών της χώρας. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών αποτελούν προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην καθημερινότητα. Oι οπτικές ίνες προσφέρουν αξιόπιστη και σταθερή σύνδεση στο Internet, χωρίς διακοπές ή εξωτερικές παρεμβολές, με απίστευτες ταχύτητες. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ