Την άμεση αξιοποίηση των ιαματικών πηγών ζήτησε ο Θέμης Χειμάρας

«Την επίσπευση της έκδοσης των διαγωνισμών αξιοποίησης των ιαματικών πηγών  και υποδομών της Φθιώτιδας», ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη, ο Θέμης Χειμάρας

21 Οκτωβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκε, για μια ακόμη φορά ο Βουλευτής Φθιώτιδας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την προετοιμασία των διαγωνιστικών διαδικασιών των ιαματικών πηγών και των εγκαταστάσεων.

Σε σχέση με την προετοιμασία των διαγωνιστικών διαδικασιών, από την συνάντηση εργασίας προκύπτουν τα εξής δεδομένα:

  1. Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων:

Σε 10 ημέρες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός των ξενοδοχείων ΓΑΛΗΝΗ, ΡΑΔΙΟΝ, ΘΡΟΝΙΟΝ, των Υδροθεραπευτηρίων ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και της Ιαματικής πηγής Γεωργαλά.

  1. Ιαματική πηγή Θερμοπυλών και Camping ΕΟΤ Κονιαβίτη:

Έχουν ολοκληρώσει την φάση της διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), από τον Μάιο του 2022.

Αναμένεται η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος και να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2023, να έχουν προκηρυχθεί οι δύο διαγωνισμοί.

  1. Λουτρά Υπάτης:

Επικαιροποιείται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης προκειμένου να καθοριστούν οι όροι δόμησης και οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης.

Είναι το βήμα που προηγείται της διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), η οποία αναμένεται να ακολουθήσει. Στη συνέχεια ακολουθεί η εισήγηση της ΔΙ.ΠΑ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2023, να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

  1. Λουτρά Πλατυστόμου:

Έχει εκκινήσει η διαδικασία ελέγχου και τακτοποίησης των αυθαίρετων κτισμάτων και  οριοθέτησης του ρέματος.

Ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2023, να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Χειμάρας:

«Ολοκληρώθηκε ακόμη μια συνάντηση εργασίας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

 Έθεσα το ζήτημα της επίσπευσης προκήρυξης διαγωνισμών των Ιαματικών πηγών και των ακινήτων τους, στην Φθιώτιδα και ζήτησα την στενότερη συνεργασία του ταμείου με την αυτοδιοίκηση, η οποία θεωρώ ότι μπορεί να συνδράμει στην συνολική προσπάθεια.

Όπως έχω πει πολλές φορές, ο ρόλος μας είναι να πιέζουμε και να παρεμβαίνουμε στα σημεία που η γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προκαλούν καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως ζήτησε από τις υπηρεσίες του να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα η εισήγηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων σε Θερμοπύλες και Κονιαβίτη, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος εκκίνησης των διαγωνισμών.

Ευχαριστώ τον κ. Πολίτη για την στενή συνεργασία και τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για την παρέμβαση επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024