Ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση για την ανεργία και την εργασία από το ΕΚΠΕΦ

«Συζητώντας για την ανεργία και την εργασία» την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

23 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας & η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας διοργανώνουν από κοινού Ανοιχτή Εκδήλωση – Συζήτηση, με θέμα την ανεργία και την εργασία στο νομό Φθιώτιδας.

Η ανακοίνωση:

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας στην απασχόληση τα τελευταία 12 χρόνια υπήρξαν δραματικές. Εργασιακές σχέσεις κατέρρευσαν, συλλογικές συμβάσεις αδράνησαν, οι απολύσεις αυξήθηκαν και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης παγιώθηκαν.

Συγχρόνως η αλματώδης αύξηση της πραγματική ανεργίας, όσο κι αν η κυβέρνηση με αλχημείες την παρουσιάζει ψευδώς μειωμένη, αναγκάζει τους νέους μας, το πιο παραγωγικό και άρτια εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό της χώρας στην μετανάστευση για ένα καλύτερο αύριο.

Απαιτείται άμεσα η διάνοιξη μιας λεωφόρου απασχόλησης με στόχο την άμεση αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας και την προώθηση πολιτικών που θα φέρουν απασχόληση και ευημερία στους Έλληνες πολίτες. Σε αυτή τη βάση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  & η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας προσκαλούν εργαζόμενους, ανέργους και φορείς του νομού σε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα εργασίας και ανεργίας του νομού Φθιώτιδας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας στην Πλατεία Διάκου, Λαμία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024