Απάντηση Μπούγα στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων»

Προφανώς με κεντρική εντολή από την Κουμουνδούρου, οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ανά τη χώρα επιχειρούν να συνδέσουν τους Βουλευτές της ΝΔ με τον διαγραφέντα από την κοινοβουλευτική ομάδα (ΚΟ), Αν. Πάτση. Η ένδεια επιχειρημάτων και αντιπολιτευτικού έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πλήρη πολιτική διαστρέβλωση. Ο εν λόγω βουλευτής, αμέσως μόλις στοιχειοθετήθηκαν όσα καταμαρτυρούνταν εις βάρος […]

3 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Προφανώς με κεντρική εντολή από την Κουμουνδούρου, οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ανά τη χώρα επιχειρούν να συνδέσουν τους Βουλευτές της ΝΔ με τον διαγραφέντα από την κοινοβουλευτική ομάδα (ΚΟ), Αν. Πάτση.

Η ένδεια επιχειρημάτων και αντιπολιτευτικού έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πλήρη πολιτική διαστρέβλωση.

Ο εν λόγω βουλευτής, αμέσως μόλις στοιχειοθετήθηκαν όσα καταμαρτυρούνταν εις βάρος του, με εντολή του Πρωθυπουργού διεγράφη από την Κ.Ο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των «κόκκινων δανείων», το μόνο που καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του είναι να υπενθυμίσει στους πολίτες την άθλια και αντικοινωνική πολιτική του στο ζήτημα αυτό.

Παρατίθενται τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά την καταστροφική και ανισόρροπη διαπραγμάτευση του 2015, που οδήγησε την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού, στα «capital controls», σε ένα αχρείαστο νέο μνημόνιο, στην υπερχρέωση της χώρας, στη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας μέσω υπερταμείου για 100 χρόνια και επέβαλε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν στη γιγάντωση των funds και των εταιριών διαχείρισης δανείων, με τους νόμους 4354/2015 και 4389/2016. Άφησαν έτσι απροστάτευτη την πρώτη κατοικία των πολιτών, καθότι μόνον όσοι λίγοι διέθεταν την οικονομική δυνατότητα και συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούσαν να προσφπροσέφυγαν στον ν. 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») για τη δικαστική προστασία της.

Με τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (ν. 4472/2017) καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μια «fast-track» απρόσωπη διαδικασία, με παράλληλη μείωση των δικονομικών εγγυήσεων των δανειοληπτών, η οποία οδήγησε σε ταχύτατη απώλεια των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.

Συνέπεια της όλης καταστροφικής πολιτικής τους ήταν το 2018 να έχουν πραγματοποιηθεί 17.125 πλειστηριασμοί και το 2019 να υπάρχει εκπονημένο επί ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο για 18.241 πλειστηριασμούς. Με βάση τα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνονταν απροστάτευτα τα σπίτια των αδύναμων πολιτών και επιβραβεύονταν οι συστηματικοί κακοπληρωτές.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας ας ρωτήσει και –αν τολμά– ας δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των πολιτών της Φωκίδας, οι περιουσίες των οποίων κατασχέθηκαν και εκπλειστηριάστηκαν επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μας εξηγήσουν τι έκαναν τότε, για να μην περάσουν στα χέρια των funds τα σπίτια των συμπολιτών μας.

Σήμερα, όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κανονικής αποπληρωμής των χρεών τους έχουν τη δυνατότητα, με ένα πλέγμα μέτρων προστασίας που θέσπισε η ΝΔ, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να διατηρήσουν την κύρια κατοικία τους. Η αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των οφειλών προς τις τράπεζες οδήγησε στην ενίσχυση των funds/servicers και τη διόγκωση ενός προβλήματος, το οποίο με επιτυχία αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το θράσος κι η υποκρισία έχουν τα όριά τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024