Επιχάλκωση του Κ.Υ. Οινοφύτων με αντιμικροβιακό χαλκό, δωρεά της ElvalHalcor

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση στα Οινόφυτα από τον Δήμο Τανάγρας και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων

28 Νοεμβρίου 2022

του/της Newsroom

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου επιχάλκωσης του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με Αντιμικροβιακό Χαλκό, δωρεά του Τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων  της ElvalHalcor, ο Δήμος Τανάγρας και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο  ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΠΗ (Θεατρική Σκηνή Οινοφύτων).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αποδεικνύουν τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού.

Η Halcor, τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού προχώρησαν σε δωρεά και εγκατάσταση αντιμικροβιακών προϊόντων χαλκού περιεκτικότητας 99,9% σε κοινόχρηστες επιφάνειες αφής του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων (πόμολα και σημεία ώθησης θυρών, χειρολαβές, διακόπτες φωτιστικών, κουμπιά ανελκυστήρων, αντικείμενα και επιφάνειες σε χώρους επείγουσας θεραπείας, ανελκυστήρα και γενικά σε σημεία όπου αγγίζουν πολλοί χρήστες). Ήδη το Κέντρο Υγείας έχει πιστοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, καθώς πραγματοποιήθηκαν λήψεις από τις επιφάνειες πριν και μετά την τοποθέτηση του χαλκού.

Σήμερα το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων αποτελεί το πρώτο Κέντρο Υγείας της χώρας με αντιμικροβιακή θωράκιση.

Εκπροσωπώντας την ΕlvalHalcor, ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της Εταιρίας κος Πάνος Λώλος, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά της ElvalHalcor προς την τοπική αλλά και την κοινωνία γενικότερα, τονίζοντας πως «Αυτή η επένδυση έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη αλυσίδα αξίας που έχει δημιουργηθεί από την παρουσία της Εταιρίας μας εδώ στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες, καθώς η προσφορά μας είναι πολυδιάστατη και αφορά τόσο σε έκτακτες όσο και σε προγραμματισμένες ανάγκες».  Ο κος Λώλος ανάφερε ότι «απασχολώντας πάνω από 2.000 άτομα, ως Εταιρία αποτελούμε μέρος αυτής της κοινωνίας ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού μας γεννήθηκε, ζει και έχει δημιουργήσει τα νοικοκυριά του σ’ αυτήν την περιοχή. Παράλληλα γνωρίζουμε πως και τα παιδιά των συναδέλφων μας ονειρεύονται να αποτελέσουν μέρος αυτής της Εταιρίας η οποία συνεισφέρει στη δημιουργία κοινωνικής αξίας».

Τέλος ο κος Λώλος αναφέρθηκε στην προϋπόθεση εποικοδομητικής συνεργασίας της ElvalHalcor με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και τους τοπικούς φορείς, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Τανάγρας, κο Βασίλη Περγάλια.

Η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων κα Χριστίνα Μαντή αφού ευχαρίστησε την ElvalHalcor και τις άλλες εταιρίες της Viohalco για τη διαχρονική τους υποστήριξη στο Κέντρο Υγείας «καθώς υπήρξαν αρωγοί και συνοδοιπόροι τα δύσκολα χρόνια τόσο των μνημονίων όσο και της πανδημίας”, αναφέρθηκε στη σημασία του συγκεκριμένου έργου τονίζοντας πως: «Είναι σημαντικό ότι αυτή η καινοτομία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Υγείας Οινοφύτων καθώς η περιοχή έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Όπως  όλα τα κέντρα ανά την Ελλάδα έτσι και εμείς έχουμε μεγάλες ανάγκες, όχι μόνο σε εξοπλισμό, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό και ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία θα δώσει το έναυσμα στην πολιτεία να μας υποστηρίξει.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Βοιωτίας  κος Ανδρέας Κουτσούμπας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κονωνικής Μέριμνας κος Γιάννης Περγαντάς, ο Δήμαρχος Τανάγρας και οικοδεσπότης κος Βασίλης Περγάλιας, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κου Γεωργίου και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κος Φώτης Σερέτης.

Μετά την εκδήλωση οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις επιχαλκωμένες επιφάνειες αλλά και γενικότερα τον σύγχρονο εξοπλισμό του Κέντρου με τη συμβολή της προσφοράς της ElvalHalcor.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024