Η MYTILINEOS στην πρώτη γραμμή για την ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου

Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) ανακοινώνει ένα νέο χαρτοφυλάκιο έργων αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος 367,5MW, για τον επί σειρά ετών επιχειρηματικό εταίρο Gresham House στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή (EPC)  Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρία (BESS) και αποτελείται από επτά νέα έργα: […]

8 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) ανακοινώνει ένα νέο χαρτοφυλάκιο έργων αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος 367,5MW, για τον επί σειρά ετών επιχειρηματικό εταίρο Gresham House στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή (EPC)  Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρία (BESS) και αποτελείται από επτά νέα έργα:

Έργο MW
Stairfoot 40
York 50
Elland 50
Elland 2 100
Wilsden 87
Cleator 11,2
Glassenbury 29,3
Σύνολο: 367,5

Τα έργα  βρίσκονται ήδη σε διάφορα στάδια υλοποίησης, ενώ αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία (COD) σταδιακά έως τα τέλη του 2023.

Τα συστήματα μπαταριών BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, παρέχοντας βοηθητικές υπηρεσίες απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Θεωρούνται ευρέως αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD δήλωσε σχετικά: «Η MYTILINEOS αξιοποιεί την ηγετική της θέση στην Ευρώπη σε έργα αποθήκευσης ενέργειας και συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Gresham House για ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο που θα βοηθήσει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά σήμερα, που η ανάγκη για βιώσιμη «πράσινη» ενέργεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

Το συνολικό τίμημα για την MYTILINEOS θα φτάσει το ποσό των €250.000.000.

Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, ο Τομέας RSD της MYTILINEOS θα έχει κατασκευάσει με επιτυχία έργα αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικής ισχύος άνω των 710MW, με χρήση πάνω από 1,15 GWh μπαταριών λιθίου. Επιπλέον, η Εταιρεία έχει αναπτύξει  707 MW συστημάτων με μπαταρία BESS στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστραλία και ο στόχος είναι να επεκταθεί περαιτέρω φτάνοντας τα 1,5 GW, εδραιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη.

Παράλληλα με αυτά τα έργα αποθήκευσης ενέργειας, ο Τομέας RSD έχει υπογράψει συμβάσεις μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με την Lightsource BP μία κορυφαία εταιρεία έργων ηλιακής ενέργειας, για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο των οποίων το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε ποσό άνω των €35.000.000. Το έργο Northfield and Street Field ισχύος 50MW έχει ήδη φτάσει σε εμπορική λειτουργία και το Tiln ισχύος 61,5MW που μάλιστα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της Lightsource BP στη χώρα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί κατά το  δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η MYTILINEOS διατηρεί μια επιτυχημένη συνεργασία με την Lightsource BP στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα τελευταία χρόνια, έχοντας προσφέρει EPC υπηρεσίες για  22 φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος άνω των 310MW.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024