Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγ. Κωνσταντίνου

Ύψους 28 εκατ.

11 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2022.

Συγκεκριμένα, δεσμεύονται 28.010.026,67 ευρώ, που αφορούν στην καταβολή χρηματικών ποσών για απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, σε εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων – για εκτάσεις στο έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Αγίου Κωνσταντίνου» στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

“Τα δύο κρίσιμα βήματα της ολοκλήρωσης των σχετικών κτηματολογικών πινάκων και της δέσμευσης των απαραίτητων πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υλοποιήθηκαν. Οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα. Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των βημάτων μέχρι την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους”, τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολούθως για τη θετική εξέλιξη στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης δήλωσε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους δημότες μας για 25 χρόνια. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Δημήτρη Σκάλκο».

Υπενθυμίζεται πως στις 19 Οκτωβρίου 2022 είχε ανακοινωθεί η ολοκλήρωση των σχετικών κτηματολογικών πινάκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024