Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Αναργύρων στην Αταλάντη

Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων της Αταλάντης εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και η επέτειος της διασώσεως των κατοίκων της πόλεως, από την θανατηφόρα επιδημία του έτους 1918, μετά από θαυματουργική επέμβαση των Αγίων Αναργύρων. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης παρέστη ο Δήμαρχος Λοκρών […]

14 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων της Αταλάντης εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και η επέτειος της διασώσεως των κατοίκων της πόλεως, από την θανατηφόρα επιδημία του έτους 1918, μετά από θαυματουργική επέμβαση των Αγίων Αναργύρων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης παρέστη ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Λιόλιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος πιστών.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Αναργύρων της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Αταλάντης, με τη συμμετοχή των μαθητών των Σχολείων, της Φιλαρμονικής του Δήμου, των μοναζουσών, των επισήμων και των πιστών.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του ανέφερε : «Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι κάτοικοι της Αταλάντης υποδέχθηκαν χθες και σήμερα έγινε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Αναργύρων της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Αταλάντης.

Όπως κάθε χρόνο από το 1918 η Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων έρχεται στην Αταλάντη.

Τότε για να σταματήσει η φονική Ισπανική γρίπη από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και σήμερα για να έχουμε την ευλογία και την προστασία των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι στην Αταλάντη τιμώνται ιδιαίτερα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Απριλίου 2024