Με επιτυχία η καμπάνια ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Διαβητικών στη Λαμία

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

26 Νοεμβρίου 2022

του/της Newsroom

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης μας  αφορά όλους. Ο επιπολασμός του είναι τρομακτικός. Το 40% των νοσούντων δεν το γνωρίζει καν. Ο Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε. Φθιώτιδας «360°», με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη, τη έγκαιρη διάγνωση και την σωστή εκπαίδευση, πραγματοποίησε  καμπάνια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στην πλατεία Ελευθερίας, στο cafe degage.

H επιτυχία ήταν ιδιαίτερη μιας και πλήθος κόσμου ήταν εκεί να κάνει τις ανάλογες μετρήσεις, να αξιολογηθούν από την ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που άπτονται της ασθένειας, να απολαύσουν  γλυκίσματα με εναλλακτικές μορφές ζάχαρης, με  συνοδεία τους ήχους σαξοφώνου.   

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Κική Παπαρούνα, ανέφερε σχετικά: «Οφείλω από καρδιάς να ευχαριστήσω την κ. Μαριάνθη Ντούβα, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο παράρτημα της Λαμίας, για την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα για συνεργασία, την κ. Πέπερα  Γαρυφαλλιά  από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το τμήμα φυσικοθεραπείας με την ομάδα της, την κ. Βεντούρη Αλεξάνδρα, πρόεδρο της Αντικαρκινικής Λαμίας, τον ζαχαροπλάστη  κ. Χρήστο Καραγεώργιο, (διεύθυνση καταστήματος Λεωφόρος Καλυβίων 18)  και την κ. Μαίρη Περουλάκη με το κατάστημα  Marys Cookies (διεύθυνση καταστήματος  Ροζάκη Αγγελή13) που τόσο έμπρακτα και απλόχερα έδειξαν την ευαισθησία τους προς τον σύλλογο μας .

Την επιστημονική ομάδα της εκδήλωσης που στήριξαν και πλαισίωσαν  εθελοντικά την δράση, κ. Γεωργίου Χρήστο, κ. Νάγια Φαρδή,  κ. Καλαντζή Κωνσταντίνο, κ. Λευκαδίτη Κωνσταντίνο, κ. Τζίνα  Ιωάννη, κ. Παπαδημητρίου Γεώργιο,  κ. Αναστάσιο Μουράντκ,  κ. Παπαδημητρίου Χρήστο, κ. Λιάκο Αριστοτέλη, κ. Αναγνωστόπουλο Λεωνίδα, κ. Παλιαλέξη Λεμονιά, κ. Σπύρο Παπανικολάου, κ. Παπατριανταφύλλου Ανδρέα, κ. Κωνσταντίνο Τσάκαλο, κ. Μπελτεγρή Αναστάσιο και κ. Μπελτεγρή Γιάννη.

Να ευχαριστήσω επίσης για την παρουσία τους και την ευαισθησία τους, τον υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα, τον υφυπουργό  παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, τον βουλευτή κ. Γεώργιο Κοτρωνιά, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Αποστολόπουλο, τους εκπροσώπους του δήμου κ. Ντούζγο Αθανάσιο και κ. Φώσκολο  Παναγιώτη, τον διοικητή  του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέα Κολοκυθά, τον πρόεδρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Δρακάκη Δημήτρη, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης πατέρα Παναγιώτη Σερέτη, τον δήμαρχο Δομοκού κ. Λιόλιο Μπάμπη, τον αντιδήμαρχο Στυλίδας κ. Καναπίτσα Μπάμπη, τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Μπέτσιο Νικόλαο και κ. Γέμελο Μάνο, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λαμίας κ. Πανουργία Παπαϊωάννου.

Επίσης  ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο Ευθύμιο, ο οποίος στηρίζει πάντα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την αγαστή και δημιουργική συνεργασία του με τον σύλλογο μας, με σκοπό το κοινό καλό των πολιτών αλλά και του τόπου μας. Πάνω απ’ όλα, τον κόσμο της Φθιώτιδας που αγκάλιασε την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η συλλογικότητα έφερε καταπληκτικά αποτελέσματα και καταφέραμε όλοι μαζί να μοιράσουμε την ευαισθησία, την διάθεση προσφοράς, τον προβληματισμό, την πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη και το κυριότερο να τα μετατρέψουμε σε πράξη και αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024