Νέο έργο βελτίωσης του οδοφωτισμού σε κόμβους της Φθιώτιδας

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ιστούς οδοφωτισμού που βρίσκονται επί της Ε.Ο Λαμίας – Δομοκού, Αμουρίου, Υπάτης, Καστρίου

5 Νοεμβρίου 2022

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Αντικείμενο της νέας εργολαβίας είναι η ετήσια συντήρηση του οδικού ηλεκτροφωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φθιώτιδας, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ιστούς οδοφωτισμού που βρίσκονται επί της Ε.Ο Λαμίας – Δομοκού στην είσοδο της πόλης της Λαμίας (από τον κυκλικό κόμβο έως τους σηματοδότες της ΔΕΗ), τους κόμβους Αμουρίου, Υπάτης, Καστρίου, και σε όποιον άλλον κόμβο κριθεί απαραίτητο κατά την επίβλεψη του έργου.

«Μεριμνούμε για την οδική ασφάλεια με σειρά έργων και δράσεων, αλλά και με ετήσιες εργασίες συντήρησης. Παρεμβαίνουμε τώρα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φθιώτιδας και υλοποιούμε έργο αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις και να βελτιωθεί ο οδοφωτισμός σε συγκεκριμένους κόμβους της Λαμίας, της Υπάτης και άλλων περιοχών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Δίνουμε προτεραιότητα σε έργα οδικής ασφάλειας και στην προκειμένη περίπτωση ξεκινάμε μια ακόμη εργολαβία για τη συντήρηση του οδοφωτισμού επί του οδικού δικτύου, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας μας. Βασικός στόχος μας είναι η ενίσχυση του οδοφωτισμού σε κόμβους της Φθιώτιδας, με βάση τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι υπηρεσίες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024