Ο Θ. Ζεμπίλης στον Θ. Πλεύρη για Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ΓΝΧ και MT Νεφρού σε Ιστιαία και Κάρυστο

Τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη συνάντησε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης για θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών υγείας στην Εύβοια. Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκε η ίδρυση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο ΓΝΧ, η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Δάφνη, καθώς και η δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κάρυστο και Ιστιαία. Αναφορικά […]

16 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη συνάντησε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης για θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών υγείας στην Εύβοια.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκε η ίδρυση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο ΓΝΧ, η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Δάφνη, καθώς και η δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κάρυστο και Ιστιαία.

Αναφορικά με το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ο Βουλευτής Ευβοίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας που ενέταξε στο νέο Οργανισμό του ΓΝΧ το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και ανέφερε ότι η διαδικασία για την ίδρυσή και οργάνωσή του προχωράει, όπως και της προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού, σε συνεργασία πάντα με τον Διοικητή κ. Χατζημαργαρίτη και την επιτροπή που έχει συσταθεί. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να αποτελέσει προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας τη σημασία ίδρυσης του εν λόγω Εργαστηρίου στη Χαλκίδα. Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αττικής, δεδομένου ότι περί τα 1.000 περιστατικά ετησίως απευθύνονται σήμερα σε νοσοκομεία της Αττικής».

Επίσης, ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την πρόσφατη απόφαση ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας της Βόρειας Εύβοιας με την προμήθεια δύο υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων Κινητών Μονάδων Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 580.000 ΕΥΡΩ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022. Οι Κινητές Μονάδες Υγείας προβλέπεται να διενεργούν προληπτικές εξετάσεις (Αιματολογικές – Βιοχημικές Αναλύσεις, Μαστογραφίες, Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας κτλ) στα χωριά και τους οικισμούς των δύο πυρόπληκτων δήμων, της Ιστιαίας – Αιδηψού και Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας. Παράλληλα, από το ΠΔΕ του 2022 θα ενισχυθούν σημαντικά σε εξοπλισμό και μέσα τα Κ.Υ. Ιστιαίας και Μαντουδίου. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στις δομές υγείας της Εύβοιας, αναφέροντας παράλληλα τα προβλήματα στο ΤΕΠ του ΓΝΧ.

Έπειτα, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας το θέμα της ίδρυσης του Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει στην επικείμενη προκήρυξη για τους μόνιμους διασώστες να προβλεφθούν θέσεις για την συγκεκριμένη περιοχή. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «μετά την φυσική καταστροφή του 2021, οι ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη έχουν αυξηθεί και χρειάζεται να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την περιοχή».

Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου επέκτασης του Νοσοκομείου Καρύστου για τη στέγαση, Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και της ίδρυσης ΜΤΝ στο ΚΥ Ιστιαίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με την ίδρυσή τους ότι θα σταματήσει ο «γολγοθάς» των νεφροπαθών των ανωτέρω περιοχών.

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Βουλευτή, συμφωνώντας με την ανάγκη ίδρυσης του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, αλλά και των υπόλοιπων υγειονομικών δομών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024