Οι μαθητές της Θήβας σε περιβαλλοντική δράση για την κλιματική αλλαγή

Τα Δημοτικά Σχολεία της Θήβας σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)και το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη της Θήβας, περιβαλλοντικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης σκυταλοδρομίας που έγινε ποτέ “Running Out […]

4 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Τα Δημοτικά Σχολεία της Θήβας σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)και το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη της Θήβας, περιβαλλοντικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης σκυταλοδρομίας που έγινε ποτέ “Running Out of Time”,η οποία ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τη Γλασκώβη και θα τερματίσει στις 5 Νοεμβρίου στην Αίγυπτο, όπου γίνεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Θήβας πήραν τη σκυτάλη κι έτρεξαν στην πόλη της Θήβας, διανύοντας συνολικά 6χλμ., έχοντας ως αφετηρία την περιοχή του Ταχίου και ως τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία της Θήβας.

Στη σκυτάλη των μαθητών βρισκόταν το μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο που όλοι θέλουμε και αξιώνουμε από τους ηγέτες των χωρών αλλά και από τους εαυτούς μας, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Ο πεζόδρομος και η πλατεία της πόλης, πλημμύρισαν με τους  μαθητές και τα πανό που εκείνοι είχαν δημιουργήσει, με μηνύματα για την κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη & τη ζωή μας. Παράλληλα, οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που προωθούν την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των ρούχων, γνωρίζοντας έτσι την αξία της ανακύκλωσης αλλά και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Οι μαθητές κατανόησαν πως για ό,τι πετάμε έχουν σπαταληθεί πόροι της γης όπως δάση για το χαρτί, ορυκτά για το αλουμίνιο και σπάνιες ύλες για τις ηλεκτρονικές συσκευές μας, αλλά και ενέργεια, γεγονός που συμβάλλει πολύ στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ακραίων φαινομένων (π.χ. πλημμύρες, καύσωνες, παγετοί, πυρκαγιές κ.ά.).

Βασικός στόχος είναι οι δράσεις αυτές να αποτελέσουν το έναυσμα ώστε ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει την περιβαλλοντική του ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024