Στο Λιμεναρχείο Καρύστου ο Θ. Ζεμπίλης:«Βιώνουμε μια τραγωδία δίχως τέλος»

 Το Λιμεναρχείο Καρύστου επισκέφτηκε χθες, Κυριακή, ο Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με την Λιμενάρχη, Πλωτάρχη Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.    Σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής Ευβοίας επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη και ζήτησε, εκ νέου, ενίσχυση σε προσωπικό και πλωτά μέσα του Λιμεναρχείου Καρύστου, ενώ […]

7 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

 Το Λιμεναρχείο Καρύστου επισκέφτηκε χθες, Κυριακή, ο Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με την Λιμενάρχη, Πλωτάρχη Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου και στελέχη του Λιμενικού Σώματος. 

 

Σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής Ευβοίας επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη και ζήτησε, εκ νέου, ενίσχυση σε προσωπικό και πλωτά μέσα του Λιμεναρχείου Καρύστου, ενώ έκανε και την ακόλουθη δήλωση: «Χθες Κυριακή, ημέρα ανάπαυλας από τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, θεώρησα υποχρέωση μου να μεταβώ στο Λιμεναρχείο Καρύστου για να ενημερωθώ για τις επιχειρήσεις εντοπισμού αγνοούμενων μεταναστών στο Καφηρέα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένιωσα, επίσης, την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που καταβάλουν υπερπροσπάθεια, υπό αντίξοες συνθήκες, για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, έχοντας ως πρώτιστη υποχρέωση τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αυτές τις μέρες ζούμε μια ασύλληπτη τραγωδία, καθώς από ένα μακρύ κατάλογο αγνοουμένων θρηνούμε ήδη για την απώλεια 26 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά. Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό ναυαγίου με μετανάστες στη θάλασσα της νότιας Εύβοιας μέσα σε ένα μήνα. Εύχομαι να σταματήσει η εργαλειοποίηση της δυστυχίας και του ανθρώπινου πόνου, γεγονός που συνιστά πρόκληση για το πολιτισμένο κόσμο. Άλλωστε, το Αιγαίο πέλαγος, ανέκαθεν ήταν θάλασσα ειρήνης, όπως και το στενό του Καφηρέα, που από την αρχαιότητα αποτελούσε θαλάσσιο δρόμο εμπορίου και συνεργασίας, που ένωνε λαούς και πολιτισμούς». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Απριλίου 2024