Τα συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Φθιώτιδας για την εξάρθρωση της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση

2 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, για ακόμη μια φορά, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και πρωτίστως στους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, που με την συνδρομή των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας καθώς με τις άμεσες και αποτελεσματικές τους ενέργειες κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα κατά της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα εξαρθρώθηκε συμμορία, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή της Λαμίας.

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί – μέλη της εγκληματικής ομάδας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση  το πρωί της 01-11-2022 στη Λαμία, με τη συνδρομή και Αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες (εκ των οποίων η μία ανήλικη), ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός – μέλος της συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, η δράση της ομάδας χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές του 2021, ενώ ο σκοπός της σύστασής της ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) και ο προσπορισμός παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της συμμορίας, πραγματοποιούσαν τις διακινήσεις – αγοραπωλησίες των ναρκωτικών από χώρο – οικία των μελών τους και για την επίτευξη του σκοπού τους, φρόντιζαν να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας, όπως χρήση υψηλών κιγκλιδωμάτων, εκπαιδευμένων – επιθετικών σκύλων, αλλά και τσιλιαδόρων που επιτηρούσαν την οικία, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η ομάδα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (150.000) ευρώ.

Στη χθεσινή επιχείρηση έλαβαν χώρα έρευνες σε τρεις (3) οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (99,2) γραμμάρια ηρωίνης,
  • μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένες με ναρκωτικές ουσίες,
  • χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών,
  • (4) μαχαίρια, (2) τσεκούρια και πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • (25) συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και
  • (5) οχήματα, (3) Ι.Χ.Ε., (1) Ι.Χ.Φ. και (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν ακόμη δέκα (10) άτομα, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν προβεί στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της συμμορίας. Στη κατοχή τους βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν (19) ανισοβαρείς συσκευασίες, με (9,8) γραμμάρια ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε μία από τις οικίες, εκπαιδευμένος σκύλος ενός εκ των συλληφθέντων, επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πόδι έναν Αστυνομικό της Ε.Κ.Α.Μ.

Οι συλληφθέντες, με τη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας πέραν των συγχαρητηρίων δηλώνει ότι θα βριίσκεται πάντα δίπλα στο πλευρό των συναδέλφων της, οι οποίοι παρ’ όλες τις ελλείψεις, συνεχίζουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης να δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ενάντια στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Θερμά συγχαρητήρια Συνάδελφοι!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024