To πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά

Στις 27 Νοεμβρίου

23 Νοεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχη της Κρήτης, υπήρξε έργο των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άνδρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίσθηκαν, βασανίσθηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/82 την Επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Επικράτεια, την Κυριακή 27η Νοεμβρίου.

Το Πρόγραμμα του εορτασμού στην πόλη του Δήμου Λεβαδέων περιλαμβάνει:

27Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Α. Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου, την ημέρα της εορτής.
Β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022.
Γ. Ώρα: 10.30
– Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
– Ώρα 10.20 Πέρας προσέλευσης αρχών και επισήμων
Δ. Ώρα: 10.45
– Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων (Πλατεία Αθ. Διάκου)
Ε. Κατάθεση στεφάνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024