ΗΠΑ: Ο Υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του Bloomberg (video)

“Ως Ελλάδα έχουμε αποδείξει ότι έχουμε προσελκύσει σημαντικούς διεθνείς επενδυτές. Το τρέχον έτος σημειώσαμε ρεκόρ ξένων επενδύσεων και τα επόμενα δύο χρόνια θα σημειώσουμε την ταχύτερη αύξηση ποσοστού ξένων επενδύσεων”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg την Πέμπτη.   “Δημιουργήσαμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων […]

9 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

“Ως Ελλάδα έχουμε αποδείξει ότι έχουμε προσελκύσει σημαντικούς διεθνείς επενδυτές. Το τρέχον έτος σημειώσαμε ρεκόρ ξένων επενδύσεων και τα επόμενα δύο χρόνια θα σημειώσουμε την ταχύτερη αύξηση ποσοστού ξένων επενδύσεων”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg την Πέμπτη.

 

“Δημιουργήσαμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών”, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια “συνέβαλαν στην προσέλκυση επενδυτών, και μάλιστα κυρίως από τις ΗΠΑ”.

  

“Παρά το γεγονός ότι το 2022 δαπανήσαμε πολλά για τη στήριξη των ασθενέστερων, είχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική σταθεροποίηση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ από το 2023 θα περάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα”, είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου της εξασφάλισης της επενδυτικής βαθμίδας“, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το 2022 θα είναι επίσης χρονιά-ρεκόρ και για τις εξαγωγές.

“Μόνο μελανό σημείο είναι η επιδείνωση του διεθνούς περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, που δεν σχετίζεται άμεσα με την Ελλάδα, αλλά θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε”, ανέφερε.

Σε ερώτηση, τέλος, σχετική με το brain drain, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε: “Μειώσαμε την ανεργία κατά 5% τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ με συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές και κίνητρα, έχουμε επιτύχει μια σημαντική αναστροφή του κύματος του brain drain”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024