Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: «Τρέμω στην ιδέα να είναι ξανά Περιφερειάρχης ο Φάνης Σπανός»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μαρκόπουλος παρουσίασε το STEREAPROJECT 5Χ2+ 2 για όλη την Περιφέρεια

8 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου 2022 ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, στο Ξενοδοχείο Σαμαράς της πλατείας Διάκου, στη Λαμία.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τον πρόσφατο απεγκλωβισμό του από την Δικαστική υπόθεση του Ψευτογιατρού, ο κος Μαρκόπουλος μάς ανέπτυξε τους λόγους που τον “κατεβάζουν” απαριθμώντας μας την τραγική μείωση του πληθυσμού στη Στερεά, την κακή, σύμφωνα με τον ίδιο, οικονομική κινητικότητα και την κακή τουριστική επίδοση της Στερεάς.

Απολογούμενος ότι και αυτός είναι ένας από αυτούς που στήριξε τον Φάνη Σπανό για την εκλογή του στην Περιφέρεια, αλλά πια μετανιωμένος, μίλησε για ημιτελή έργα, τέθηκε κατά του Μπένου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, είπε ότι χάθηκε το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, για ανύπαρκτες μελέτες στο δρόμο από Λαμία για Καρπενήσι και πολλά άλλα!  Η Περιφέρεια είναι έρμαιο του Φάνη Σπανού και των συνεργατών του….”Καμία Περιφέρεια δεν είναι τσιφλίκι κανενός Περιφερειάρχη…” 

STEREAPROJECT 5Χ2+ 2

Απεξάρτηση από κάθε κομματική εξάρτηση, Συναίνεση, συνέργεια και ένωση δυνάμεων! Με το μότο ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, “για να στερεωθεί η Περιφέρεια με τη δική της διεκδικητική δύναμη και στρατηγική! Είναι ένας τίτλος Όραμα, αυτό που ζητά η κοινωνία, είπε μεταξύ άλλων!

Προτάσσουμε τις Συμμαχίες είπε μεταξύ άλλων, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικές πηγές, εκτός των ΕΣΠΑ, πηγές από ΟΗΕ, UNESCO και άλλες.

Ο κορμός του προγράμματός μας σε έργα είναι το STEREAPROJECT5x2+2. Δηλαδή δύο (2) μεγάλα έργα ανά νομό της Στερεάς και δύο (2) οριζόντιοι σχεδιασμοί- στόχοι.

Περιγραφικά είναι τα εξής:

Εύβοια: οδικοί άξονες και 2 φράγματα υδάτων (Μεσσάπια, Μανίκια).

Φθιώτιδα: Σπερχειός ποταμός και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ)

Βοιωτία: Ασωπός ποταμός και Κωπαϊδικό τοπίο

Φωκίδα: Ελαιώνας και διαγώνιος Δωρικός άξονας

Ευρυτανία: Οδικός άξονας Λαμία- Καρπενήσι και Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων

Οι δύο οριζόντιοι σχεδιασμοί που αφορούν και τους 5 νομούς είναι οι εξής:

  1. Αναπτυξιακό πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, ιαματικός, συνεδριακός, ορειβατικός, χιονοδρομικός κλπ)
  2. Περιφέρεια Πρότυπη για Άτομα με ειδικές Ανάγκες με την ίδρυση δύο (2) Μεικτών Κέντρων Διημέρευσης ατόμων με ειδικές Ανάγκες σε Εύβοια και Βοιωτία και συνεργασία/ υιοθέτηση του υπάρχοντος στη Λαμία και παράλληλη ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών σε Ευρυτανία και Φωκίδα. Ίδρυση και θεσμοθέτηση Περιφερειακής Επιτροπής προσβασιμότητας σε διασύνδεση με την Εθνική Επιτροπή Προσβασιμότητας που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 (σ/ν Γεραπετρίτη).

Παρουσίαση-Στερεά-Ελλάδα-Περιφέρεια-Κ-Μαρκόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024