,

Λ. Αιδηψού: Διεπιστημονικό πρόγραμμα για την περιβαλλοντική καταστροφή

17 έως 22 Δεκεμβρίου

16 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

1st Interdisciplinary School for Environmental Crisis, το οποίο πραγματοποιείται στα Λουτρά Αιδηψού ως μία από τις δράσεις υποστήριξης της Βόρειας Εύβοιας μετά την περιβαλλοντική καταστροφή του καλοκαιριού του 2021.

Στο πλαίσιο του ISEC, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου (3:00-7:15 μμ, Ξενοδοχείο Θέρμαι Σύλλα)  επιστημονικό συμπόσιο με τους διδάσκοντες του ISEC, επιστήμονες της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, τοπικούς φορείς και στελέχη της κοινωνίας των πολιτών ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Το συμπόσιο θα είναι ανοικτό για το κοινό.

18 επιστήμονες διεθνούς φήμης με εμπειρία σε θέματα διαχείρισης και αποκατάστασης του φυσικού τοπίου, της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας συμμετέχουν ως διδάσκοντες στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης 30 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από 19 πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 1ο Διεπιστημονικό Σχολείο για την Περιβαλλοντική Κρίση  είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ινστιτούτου για την Προώθηση της Έρευνας και της Εκπαίδευσης Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας (ARISTEiA-Institute for the Advancement of Research and Education in Arts, Sciences, and Technology) των ΗΠΑ, του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Το πρόγραμμα:

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ISEC – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023