Λιβανάτες: Με επιτυχία η εκδήλωση για την πρόληψη καρκίνου του μαστού

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λιβανατών την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 ομιλία της Προέδρου του Παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, χειρουργού μαστού κ. Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου, μετά το κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών «Η ΠΥΡΡΑ» , υπό την αιγίδα […]

12 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λιβανατών την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 ομιλία της Προέδρου του Παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, χειρουργού μαστού κ. Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου, μετά το κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών «Η ΠΥΡΡΑ» , υπό την αιγίδα του Δήμο Λοκρών και της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Η κ. Σταθουλοπούλου παρουσίασε μέσω ιατρικών ερευνών και μελετών τη σημαντικότητα της πρόληψης και συνομίλησε με το κοινό σε μια προσπάθεια να λυθούν απορίες, να αρθούν οι προκαταλήψεις και οι φόβοι γύρω από τη νόσο με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της. Παράλληλα παρουσίασε το βιβλίο με τίτλο: «Καρκίνος του μαστού, διαχείριση του φόβου και της καθημερινότητας, tips & tricks» της Ελίνας Ψημίτη και της ιδίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης των διαγνωστικών εξετάσεων και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη να ξεπεράσουμε το φόβο μας και να τολμήσουμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών κ. Ιωάννα Θεοδοσίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Τζανακάκη, κ. Κώστας Μπακανδρίτσος και κ. Ιωάννης Μπονόβας, ο πρώην Δήμαρχος Λοκρών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου και κ. Κώστας Σούλιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, η Γενική Γραμματέας του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας κ. Παναγιώτα Μπουρντά, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024