Πρόταση να ονομαστεί το Δημοτικό Ωδείο Θηβών: Ωδείο «Χάρις Αλεξίου»

Χάρις Αλεξίου: Η μικρή Χαρίκλεια απ' τη Θήβα που έγινε η Χαρούλα όλης της Ελλάδας

28 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Χαρούλα χθες είχε γενέθλια και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο πολίτης στο Κέντρο», κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 27 Δεκεμβρίου 2022, αναφέρθηκε στην σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, η οποία γεννήθηκε το 1950 στη Θήβα.

Ο κ. Παπαβασιλείου έκανε γνωστό πως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων, στις 21-12-2022, κατέθεσε ως πρόταση να ονομαστεί το δημοτικό Ωδείο Θηβών: Ωδείο “Χάρις Αλεξίου” προς τιμή της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας!

Η ανακοίνωση του κ. Παπαβασιλείου:

«Σαν σήμερα το 1950 γεννήθηκε στην Θήβα η Χάρις Αλεξίου (Χαρίκλεια Ρουπάκα).

Κόρη του Θανάση Ρουπάκα, αγρότη από το Πυρί και της Ιφιγένειας Σαρρή, προσφυγοπούλας από την Μικρά Ασία.

Από νωρίς φάνηκε πως είναι γεννημένη για κάτι μεγάλο. Αποτελεί για 4 τουλάχιστον δεκαετίες την γνήσια λαϊκή φωνή της ελληνικής μουσικής μέχρι και σήμερα, που πλέον έχει αποσυρθεί από το τραγούδι.

Ο τόπος της και οι Θηβαίοι την φέρουν πάντα στην θύμησή τους με περηφάνια.

Η Θήβα, η γενέτειρα πόλη της ως ελάχιστη τιμή στην σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, της οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ ως ελάχιστη αναγνώριση. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 21 – 12 – 2022 έκανα την εξής πρόταση: Να ονομαστεί το δημοτικό Ωδείο Θηβών: Ωδείο “Χάρις Αλεξίου” προς τιμή της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας! Γρηγόρης Παπαβασιλείου Επικεφαλής της παράταξης “Ο πολίτης στο κέντρο”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023