,

Σίμος Κεδίκογλου: «Προσφορά ζωής το πλωτό ασθενοφόρο για τους κατοίκους της β. Εύβοιας»

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας εντάσσεται η προμήθεια πλωτού ασθενοφόρου για τη Βόρεια Εύβοια

21 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με ένα πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος, που θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο, ενισχύονται οι δομές υγείας της βόρειας Εύβοιας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, με σχετικό αίτημα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη προμήθειας πλωτού ασθενοφόρου, που θα ανακουφίσει το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας.

Ο κ. Κεδίκογλου στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία και του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, μετέφερε το εν λόγω αίτημα για την προσφορά πλωτού μέσου του Λιμενικού Σώματος που θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο, για τις ανάγκες των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας. Με τη σειρά του, ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας εντάσσεται η προμήθεια πλωτού ασθενοφόρου για τη Βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και αναγέννησης της περιοχής.

Το πλωτό αυτό μέσο, πληροί τις υψηλές απαιτήσεις, καθώς φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος θάλαμος για τους ασθενείς, ο οποίος δεν θα έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους. Δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των εκάστοτε περιοχών, για άμεση και ασφαλή διακομιδή μέσω θαλάσσης. Επισημαίνεται δε, ότι ο σχετικός διαγωνισμός για τη σύμβαση προμήθειας των σκαφών, θα διεξαχθεί στις αρχές του νέου έτους.

Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του και τόνισε ότι πρόκειται για προσφορά ζωής για τη βόρεια Εύβοια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024