Στολίστηκε «το Δέντρο της Αποδοχής» από τα παιδιά με Αναπηρία

Για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τις Ειδικές σχολικές μονάδες το Δήμου και με την συμπαράσταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αποδοχής, με αφορμή την 2α Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εμπόρων, με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα […]

2 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τις Ειδικές σχολικές μονάδες το Δήμου και με την συμπαράσταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αποδοχής, με αφορμή την 2α Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εμπόρων, με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ευχαρίστησε τα παιδιά, τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, τους Συλλόγους για Άτομα με Αναπηρία, τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων και όλων των σχολείων που συμμετείχαν, τους γονείς, τον σεφ Ιάκωβο Απέργη και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και το Μουσικό Σχολείο για τη μουσική επένδυση.

«Σήμερα δίνουμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί συνυπάρχουμε, συμπορευόμαστε, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και προχωράμε από κοινού με σχεδιασμό, για τις κατάλληλες συνθήκες ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Να αναφέρω ότι το γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ, το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχείο στη παραλία Χαλκίδας, είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Πρόκειται για ένα γραφείο, που τα άτομα με αναπηρία θα εξυπηρετούνται και θα ενημερώνονται για τα προνόμια που έχουν σε Δημοτικές και άλλες Υπηρεσίες. Δημιουργούμε και κάρτα ΑμεΑ, με την οποία, οι κάτοχοί της, θα μπορούν να τυγχάνουν κι άλλων προνομίων, όπως δωρεάν είσοδο στο Κολυμβητήριο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, εκπτώσεις σε κάποια καταστήματα κ.α. Το γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ επιδιώκει να είναι ένα γραφείο που ο κάθε άνθρωπος με αναπηρία να το θεωρεί σπίτι του.

Παράλληλα, όλα τα έργα που εκτελούνται και θα εκτελεστούν, προβλέπουν την προσβασιμότητα σε όλους, ενώ μέσα στο νέο έτος, κατασκευάζουμε ράμπες και WC για ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες του Δήμου.»                                                                                 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024