Συναντήσεις Αλ Τσίπρα με Μητροπολίτη Φθιώτιδας και εργαζομένους στο νοσοκομείο της Λαμίας

«Ο κάθε Δεσπότης Φθιώτιδας είναι ο Δεσπότης του παπά Γερμανού, ο Δεσπότης των παπάδων των αγώνων της πατρίδας και της δημοκρατίας»

13 Δεκεμβρίου 2022

του/της Newsroom

«Εις μνήμην παρελθόντος και εις στοχασμόν μέλλοντος» έγραψε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ως αφιέρωση στην κορνίζα με τη φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη και τον Πατέρα Γερμανό Δημάκο, τον παπά Ανυπόμονο της Αντίστασης, την οποία δώρισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κάθε Δεσπότης Φθιώτιδας είναι ο Δεσπότης του παπά Γερμανού, ο Δεσπότης των παπάδων των αγώνων της πατρίδας και της δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας για να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ομολογώ ότι δεν περίμενα αυτή την έκπληξη» ενώ επισήμανε ότι είναι «μία πολύ σημαντική πτυχή της ιστορίας που δείχνει τη στενή σχέση του λαϊκού κινήματος με το λαϊκό κλήρο»

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έτσι όπως του τα μετέφεραν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την απορία «αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει δημόσια υγεία και ένα ισχυρό ΕΣΥ», σημειώνοντας ότι «χρειάζονται αυξήσεις των απολαβών και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ». Μάλιστα σχολίασε και τις αναστολές εργαζομένων που δεν θέλησαν να κάνουν το εμβόλιο, ως «πρόφαση της κυβέρνησης που έψαχνε για απολύσεις εν μέσω πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024