,

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Διρφύων-Μεσσαπίων

Έναρξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία

20 Δεκεμβρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Διρφύων Μεσσαπίων που εδρεύει στη Λούτσα Διρφύων στελεχώνεται για πρώτη φορά με τετραμελή ομάδα και συγκεκριμένα τον Δημήτριο Μπαϊρακτάρη (Προϊστάμενος), τον Άγγελο Παναγιώτου (μέλος), τη Χαρίκλεια Ζιάκα (μέλος) και τον Ηλία Καραμπά (μέλος) προσφέροντας ικανή δυναμική στο ξεκίνημα του ταξιδιού του.

Τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το Κέντρο είχε την τιμητική του αφού υλοποίησε δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολικές μονάδες κυρίως της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας: Γυμνάσιο Ν. Λαμψάκου, Δημ. Σχ. Ανθηδόνας, 1ο Δημ. Σχ. Ψαχνών, 21ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας, Δημ. Σχ. Ωρεών, 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, ΓΕΛ Ερέτριας, 3ο Δημ. Σχ. Ψαχνών, 3ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας, Γυμνάσιο Βασιλικού, Γυμνάσιο Κονιστρών, Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης, Νηπιαγωγείο Τριάδας, 4ο ΓΕΛ Χαλκίδας, 1ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας, Γυμνάσιο Ψαχνών, Γυμνάσιο Προκοπίου, Δημ. Σχ. Γλυφάδας Φωκίδας, ΓΕΛ Αμαρύνθου, Γυμνάσιο Δροσιάς, Γυμνάσιο Βαθέως, 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 22ο Δημ. Χαλκίδας, Γυμνάσιο Μαντουδίου.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν το αισθητικό δάσος της Δίρφυς και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Αγάλης, πεδίο εξαιρετικό για τις υπαίθριες βιωματικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια, αφού μέσα από το θετικό βίωμα των συγκινήσεων επιτυγχάνεται αβίαστα η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία. Τον μήνα Δεκέμβριο, το Κέντρο συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την υποδοχή σχολικών ομάδων, ενώ ήδη συντονίζονται εκπαιδευτικές δράσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια-ημερίδες για τις προσεχείς ημέρες.

Θερμές ευχαριστίες για τη στήριξή τους την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης κα Μπενιάτα Ελένη, τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γεώργιο Ψαθά, τον Διευθυντή Διοίκησης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ανάπτυξης και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας Δημήτριο Βοργιά, τη πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Βασιλείου και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λούτσας Δημήτριο Κυρίλλο.

Επιπλέον, τη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδας και κυρίως τους κκ Λιάσκο και Αφράτη, επιπυραγούς για τις διαλέξεις τους με τη βοήθεια των κκ Τσώκου και Πίσχινα Υπαρχιπυροσβέστες, όπως και κάθε απλό πολίτη, είτε μέλος συλλόγου, είτε όχι για την αμέριστη βοήθεια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Απριλίου 2023