Διατηρείται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Αισιοδοξία Σταϊκούρα για νέα μέτρα στήριξης το 2023

19 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Χ. Σταϊκούρας προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενίσχυση της μηνιαίας δόσης στεγαστικού δανείου για ενήμερα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τέλος στα σενάρια αλλαγής στο μοντέλο επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, “θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό επιτύχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα”.

Νέα μέτρα το 2023;

Παράλληλα, σύμφωνα με το capital, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης της κοινωνίας.

“Εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και όσο θα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, αυτός πράγματι, θα επιστρέφει στην κοινωνία στο σύνολό του, με κοινωνικά κριτήρια, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα”, ανέφερε.

Ο ίδιος εξέφρασε δε την εκτίμησή του ότι “όπως κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, έτσι όπως προσδοκούμε ότι θα κινηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος το 2023”.

 

Επιδότηση στεγαστικού

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενίσχυση της μηνιαίας δόσης στεγαστικού δανείου για ενήμερα ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως είπε, “στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα ξεκινήσει η πλατφόρμα στο τραπεζικό σύστημα για να ενισχυθούν ευάλωτα ενήμερα νοικοκυριά με στεγαστικό δάνειο ή με ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία, έτσι ώστε η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους να επιβεβαιώσει ότι τα νοικοκυριά αυτά είναι ευάλωτα”.

“Και από τον Μάρτιο και μετά να ενισχυθεί, να επιδοτηθεί η αύξηση των δόσεων τους κατά 50% αποκλειστικά από το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Απριλίου 2024